ПУ Источно Сарајево обиљежaва Међународни мјесец борбе против болести зависности

12.12.2022. 14:30
2
ИЗВОР: katera.news

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево обиљежавају Међународни мјесец борбе против болести зависности спроводећи низ превентивних активности, од којих је и данашња подјела летака грађанима под називом „Породица је нит која живот значи“.

Из Полицијске управе Источно Сарајево рекли су да је ово још један од начина указивања на значај и улогу превентивног полицијског дјеловања усмјереног на борбу против болести зависности.

У летку едукативног садржаја приказане су основне упуте о томе шта су то опојне дроге, врсте, њихова штетна дејства, као и савјет родитељима како да реагују уколико се њихова дјеца нађу у овој врсти проблема.

Такође, полицијски службенци врше и едукативна предавања дјеци и младима у основним и средњим школама на ову тему, јер је управо акценат стављен на заштиту ове врсте популације.

Слика

У протеклих 11 мјесеци ове године Полицијска управа Источно Сарајево је евидентирала 374 случајева у вези са опојним дрогама од који је 28 кривичних дјела и 346 прекршаја.

- Укупно је пронађено и одузето преко 28 килограма опојне дроге марихуана, 600 грама опојне дроге спид, 6 грама кокаина и мања количина осталих опојних средстава. Пронађен је један засад индијске конопље и импровизована лабараторија за вјештачки узгој опојне дроге са већом количином опреме – рекли су из ПУ Источно Сарајево.

Полицијска управа Источно Сарајево апелује на све грађане да уколико имају било каква сазнања у вези са злоупотребом и кријумчарењем опојних дрога иста пријаве најближој полицијској станици или на бесплатан број 122.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Ovisnik 12.12.2022. 19:08
    Policija prodaje drogu.
  • Generic placeholder image
    Brat 12.12.2022. 16:03
    Nisam ja ovisnik, samo maznem koju pivu svaki dan , ^_^
Повезане вијести
Добродошлица за 33 приправника који полицијски рад настављају на територији ПУ Источно Сарајево Добродошлица за 33 приправника који полицијски рад настављају на територији ПУ Источно Сар...
Возачи опрез, почела је нова школска година! Возачи опрез, почела је нова школска година!
Прекршајни налог возачу због истицања ратне застава армије БиХ у Крупцу Прекршајни налог возачу због истицања ратне застава армије БиХ у Крупцу
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 28m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 51m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 24m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 21m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 12m
    0