PU Istočno Sarajevo obilježava Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti

12.12.2022. 14:30
2
IZVOR: katera.news

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo obilježavaju Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti sprovodeći niz preventivnih aktivnosti, od kojih je i današnja podjela letaka građanima pod nazivom „Porodica je nit koja život znači“.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo rekli su da je ovo još jedan od načina ukazivanja na značaj i ulogu preventivnog policijskog djelovanja usmjerenog na borbu protiv bolesti zavisnosti.

U letku edukativnog sadržaja prikazane su osnovne upute o tome šta su to opojne droge, vrste, njihova štetna dejstva, kao i savjet roditeljima kako da reaguju ukoliko se njihova djeca nađu u ovoj vrsti problema.

Takođe, policijski službenci vrše i edukativna predavanja djeci i mladima u osnovnim i srednjim školama na ovu temu, jer je upravo akcenat stavljen na zaštitu ove vrste populacije.

Slika

U proteklih 11 mjeseci ove godine Policijska uprava Istočno Sarajevo je evidentirala 374 slučajeva u vezi sa opojnim drogama od koji je 28 krivičnih djela i 346 prekršaja.

- Ukupno je pronađeno i oduzeto preko 28 kilograma opojne droge marihuana, 600 grama opojne droge spid, 6 grama kokaina i manja količina ostalih opojnih sredstava. Pronađen je jedan zasad indijske konoplje i improvizovana labaratorija za vještački uzgoj opojne droge sa većom količinom opreme – rekli su iz PU Istočno Sarajevo.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na sve građane da ukoliko imaju bilo kakva saznanja u vezi sa zloupotrebom i krijumčarenjem opojnih droga ista prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj 122.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Ovisnik 12.12.2022. 19:08
    Policija prodaje drogu.
  • Generic placeholder image
    Brat 12.12.2022. 16:03
    Nisam ja ovisnik, samo maznem koju pivu svaki dan , ^_^
Povezane vijesti
Lice iz Sarajeva uhapšeno zbog iznude Lice iz Sarajeva uhapšeno zbog iznude
Licu iz Pala upućivane poruke uvredljivog sadržaja putem telefona i „Fejsbuka“ Licu iz Pala upućivane poruke uvredljivog sadržaja putem telefona i „Fejsbuka“
Dobrodošlica za 33 pripravnika koji policijski rad nastavljaju na teritoriji PU Istočno Sarajevo Dobrodošlica za 33 pripravnika koji policijski rad nastavljaju na teritoriji PU Istočno Sar...
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    10h 55m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 37m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 5m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 26m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 35m
    0