ПУ Источно Сарајево: У августу 39 кривичних дјела

24.09.2021. 14:59
0
ИЗВОР: СРНА

На подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево у августу је евидентирано смањење броја кривичних дјела за 37 одсто у односу на август прошле године, а повећан је број саобраћајних незгода за 1,6 одсто.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је да је забиљежено 39 кривичних дјела у августу, док степен расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 50 одсто.

- Коефицијент укупне расвијетљености износи 87 одсто. Нисмо имали кривичних дјела са већим степеном друштвене опасности против живота и тијела нити кривична дјела у вези са отуђењем моторних возила, нити разбојништа - изјавио је Шеховац на конференцији за новинаре на Палама.

Он је навео да су документована два кривична дјела у вези са злоупотребом дроге, те да је ријеч о кривичном дјелу неовлаштена производња и промет дроге, због чега је полиција поднијела три захтјева за покретање прекршајног поступка и издала 37 прекршајних налога.

Према његовим ријечима, евидентирано је и смањење броја кривичних дјела насиље у породици јер је у августу забиљежено пет ових кривичних дјела, а у упоредном периоду шест.

- Против пет извршилаца мушког пола поднијели смо извјештај о почињеном кривичном дјелу. Ријеч је о једном повратнику у извршењу овог кривичног дјела и о једном полицијском службенику Полицијске управе Источно Сарајево који је по рјешењу начелника Управе суспендован и удаљен са дужност до окончања кривичног и дисциплинског поступка - истакао је Шеховац.

Шеховац је упутио апел свим учесницима у саобраћају да поштују прописе с циљем безбједног одвијања саобраћаја, истичући да ће полиција наставити са свим планским активностима како би стање безбједности у наредном периоду било подигнуто на још већи ниво.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Источно Сарајево Радомир Церовина рекао је да стање безбједности на подручју Управе оцјењују као задовољавајуће по свим сегментима, наводећи да је у августу регистровано 39 кривичних дјела.

Он је изнио податак да је поднесено 37 извјештаја о почињеном кривичном дјелу против 35 лица, од којих 10 повратника у извршењу кривичних дјела.

- Од укупног броја кривичних дјела њих 10 извршили су непознати починиоци од којих је расвијетљено пет. Структуру извршених кривичних дјела чине 34 кривична дјела општег криминалитета, два кривична дјела из области привредног криминалитета, два кривична дјела у вези са злоупотребом опојних дрога и једно кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја - навео је Церовина.

Церовина је рекао да су из области привредног криминалитета обрадили два кривична дјела и окружном тужилаштву доставили извјештај о почињеном кривичном дјелу против једног лица.

Начелник сектора полиције Милан Чворо рекао је да је у августу регистровано 41 нарушавање јавног реда и мира, што је за 14,6 одсто мање него у истом периоду прошле године, када је евидентирано 48 нарушавања.

Он је додао да је број евидентираних прекршаја 45, а структуру прекршаја најчешће чине вријеђање, туча и физички напад.

- Највећи број прекршаја забиљежен је на подручју полицијских станица Пале, Источно Ново Сарјево, Источна Илиџа, али нарушавања јавног реда и мира у већем обиму није било - истакао је Чворо.

Када је ријеч о безбједности саобраћаја на подручју Полицијске управе, у августу се догодило 65 саобраћајних незгода, за 1,6 одсто више у односу на исти период прошле године.

Чворо је нагласио да саобраћајних незгода са погинулим лицима није било, док су у упоредном периоду три лица смртно страдала.

Регистровано је укупно 4.149 прекршаја из области безбједности саобраћаја, док је санкционисано 3.865 лица или за 7,2 одсто мање у односу на упоредни мјесец.

Коментари 0
Повезане вијести
Санкционисано 55 возача због алкохола Санкционисано 55 возача због алкохола
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 54m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    23h 27m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 53m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    22h 6m
    0
  • Партизан мијења име!
    12h 35m
    4