ПУ Источно Сарајево: За шест мјесеци 270 случајева злоупотребе наркотика (ФОТО)

26.06.2024. 14:20
0
ИЗВОР: katera.news

Припадници Полицијске управе Источно Сарајево у првих шест мјесеци ове године евидентирали су 270 случајева у вези са злоупотребом наркотика, од којих су четири кривична дјела, а Окружном јавном тужилаштву извјештаји су поднесени против седам лица, рекла је портпарол ове управе Весна Стокановић поводом обиљежавања Међународног дана борбе против злоупотребе и незаконите продаје дроге.

Тим поводом, припадници Полицијске управе Источно Сарајево данас су на платоу испред Тржног центра "Бинго" у Источном Новом Сарајеву дијелили едукативне летке "Не окрећи главу, помози“, с циљем превентивно дјеловање на сузбијању злоупотребе наркотичких средстава, као и ширењу свијести о штетности и посљедицама конзумирања опојних дрога.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

katera.news

Стокановић је навела да су од наведених случајева три кривична дјела „омогућавања уживања опојне дроге“ и једно „неовлаштена производња и стављање у промет“.

- Од осталих 266 прекршаја, 258 су резултирали издавањем прекршајних налога, а остали су захтјеви за покретање прекршајног поступка - појаснила је Стокановић.

Она је навела да су прекршаји регистровани у областима Закона о јавном реду и миру, те да су евидентирани случајеви уживања опојне дроге на јавном мјесту, Закона о производњи и промету опојних дрога, гдје је регистровано највише прекршаја, као и у области безбједности саобраћаја гдје су евидентирана лица која су возила под дејством опијата, као и она која су одбила да се тестирају на дрогу.

Стокановићева је апеловала на грађане да, уколико имају било каква сазнања о наркотицима, пријаве најближој полицијској станици или на бесплатан број телефона 122, а пријава може бити и анонимна.

Коментари 0
Повезане вијести
Сокочани ухапшени због сумње да су намјеравали полицајцима запалити возила Сокочани ухапшени због сумње да су намјеравали полицајцима запалити возила
Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће
Крађа у Источној Илиџи, отуђени ручни сатови и златни ланац Крађа у Источној Илиџи, отуђени ручни сатови и златни ланац
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    14h 50m
    0
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    11h 22m
    0
  • Стручњаци упозоравају: Паркиран аутомобил није пожељно оставити у брзини
    3h 53m
    0
  • Откривена спомен-плоча поводом 30 година од оснивања ратне болнице
    5h 43m
    3
  • У Српској поскупљује брашно
    16h 20m
    1