PU Istočno Sarajevo: Za šest mjeseci 270 slučajeva zloupotrebe narkotika (FOTO)

26.06.2024. 14:20
0
IZVOR: katera.news

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo u prvih šest mjeseci ove godine evidentirali su 270 slučajeva u vezi sa zloupotrebom narkotika, od kojih su četiri krivična djela, a Okružnom javnom tužilaštvu izvještaji su podneseni protiv sedam lica, rekla je portparol ove uprave Vesna Stokanović povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i nezakonite prodaje droge.

Tim povodom, pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su na platou ispred Tržnog centra "Bingo" u Istočnom Novom Sarajevu dijelili edukativne letke "Ne okreći glavu, pomozi“, s ciljem preventivno djelovanje na suzbijanju zloupotrebe narkotičkih sredstava, kao i širenju svijesti o štetnosti i posljedicama konzumiranja opojnih droga.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

katera.news

Stokanović je navela da su od navedenih slučajeva tri krivična djela „omogućavanja uživanja opojne droge“ i jedno „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet“.

- Od ostalih 266 prekršaja, 258 su rezultirali izdavanjem prekršajnih naloga, a ostali su zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka - pojasnila je Stokanović.

Ona je navela da su prekršaji registrovani u oblastima Zakona o javnom redu i miru, te da su evidentirani slučajevi uživanja opojne droge na javnom mjestu, Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga, gdje je registrovano najviše prekršaja, kao i u oblasti bezbjednosti saobraćaja gdje su evidentirana lica koja su vozila pod dejstvom opijata, kao i ona koja su odbila da se testiraju na drogu.

Stokanovićeva je apelovala na građane da, ukoliko imaju bilo kakva saznanja o narkoticima, prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj telefona 122, a prijava može biti i anonimna.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    14h 13m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    10h 45m
    0
  • Stručnjaci upozoravaju: Parkiran automobil nije poželjno ostaviti u brzini
    3h 16m
    0
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    5h 6m
    3
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    15h 43m
    1