Пумпе поскупљују и гориво из залиха

21.06.2022. 21:00
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Многе пумпе имају гориво на залихама, а доказ томе је и јутрошњи случај из Приједора, у којем је на једној тамошњој пумпи цијена горива била 3,24 КМ и 3,25 КМ, што је створило јако велике гужве.

То је данас у Добоју изјавила Муриса Марић, предсједница Удружења потрошача "Дон" из Приједора.

- На питање зашто, кажу да су то старе залихе. Очигледно да самим тим постоје одређене залихе, не може се сваки дан подизати цијена. Дакле, цијене подижу и на оно што су већ набавили прије десетак дана. Очигледно је да је ово показатељ да дефинитивно многе наше пумпе имају гориво на залихама и да нема потребе за овом причом да гориво буде преко четири КМ. С друге стране, додатни показатељи су да је барел нафте нешто појефтинио, да долар није у односу на марку или евро отишао, немамо никаквих великих инфлација на тржишту што се тиче барем овог дијела, тако да ово што се код нас дешава чини ми се да је једна вјештачка прича - казала је Марићева те додала да удружења потрошача нису задужена за цијене и не баве се њима.

- Наравно да се сви грађани жале. Пуно порука стиже да је опет поскупјело гориво. То смо свједоци сви, зна се ко одређује акцизе и ко није донио одлуку да ћемо барем тих 40 фенинга имати јефтиније гориво - казала је Марићева.

Она је у Добоју присуствовала округлом столу на којем је представљен Правилник о садржају и начину достављања извјештаја у поступку инспекцијског надзора по рекламацијама потрошача.

Тим документом се уређује област инспекцијског надзора и уједначеност поступања на свим нивоима.

- Ми смо овдје препознали по оном што су потрошачи раније сугерисали да понекад то стављање на страну трговаца од стране инспекцијских органа доводи до једне забуне потрошача и да дође до сумње у неке радње које нису баш, не иду у корист нити инспекције, а нити свих осталих учесника у овом процесу. Ми смо израдили одређене смјернице које ће побољшати ову законску регулативу да би сви инспектори поступали подједнако, почевши од Градишке, до Требиња - казала је Марићева.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 45m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    8h 9m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    6h 24m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    22h 53m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    8h 3m
    0