Путем Ковакса у БиХ стигло још 40.800 доза АстраЗенека вакцина

14.05.2021. 17:37
0
ИЗВОР: nezavisne.com

На Међународни аеродром Сарајево у петак је путем глобалног механизма Ковакс пристигао нови контингент од 40.800 доза вакцина намијењених становницима Босне и Херцеговине.

Информацију да су у Босну и Херцеговину пристигле нове дозе вакцина потврдио је на Twitter профилу помоћник министра цивилних послова БиХ у сектору за здравство Душан Којић.

-На Међународни аеродром у Сарајеву управо је стигло 40.800 доза АстраЗенециних вакцина. Наредна испорука с истим бројем вакцина путем Ковакса биће испоручена за пет седмица- написао је Којић.

Подсјетимо, поред овог контингента АстраЗенекиних вакцина, путем Ковакс система у Босну и Херцеговину у посљедњих неколико дана испоручено је неколико контингената Фајзерових вакцина.

У понедјељак, 10. маја, у Босну и Херцеговину је стигло 43.290 доза Фајзерових вакцина, а само два дана касније испоручено је додатних 64.260 доза вакцина истог произвођача.

Осим вакцина набављених преко Ковакса и EU4Healtha, вакцине Босни и Херцеговини донирале су Србија, Турска и Кина. Република Српска је успјела набавити вакцине директно од произвођача из Русије и Кине, али у томе нису успјеле државна власт и ФБиХ.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У Српској расписан тендер за набавку ХПВ вакцина У Српској расписан тендер за набавку ХПВ вакцина
По вакцину долазе само због путовања По вакцину долазе само због путовања
До краја године из "Торлака" 2,5 милиона вакцине, биће и за регион До краја године из "Торлака" 2,5 милиона вакцине, биће и за регион
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    18h 32m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    17h 27m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    12h 15m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    13h 21m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    21h 49m
    0