Путин: Донбас је наша историјска територија

18.01.2023. 22:01
0
ИЗВОР: in4s.net

Русија је учинила све у циљу нормализације ситуације у Донбасу мирним путем, али то, по дефиницији, није било могуће, рекао је руски предсједник Владимир Путин.

Он је указао да Русија није могла да не реагује на догађаје који су се одиграли у Украјини 2014. године, између осталог на истребљивање становништва које говори руски језик.

- Дуго смо трпјели, дуго смо покушавали да се договоримо. Како се сада испоставило, вукли су нас за нос, обмањивали. Није први пут да нам се тако нешто дешава. Ипак, учинили смо све како би се ситуација нормализовала мирним путем. Сада је постало очигледно да је тако нешто, по дефиницији, било немогуће - рекао је Путин током сусрета са ветеранима Другог свјетског рата, а поводом 80. годишњице од пробијања блокаде Лењинграда.

Непријатељ се спремао да сукоб претвори у опасну, горећу фазу. Није нам преостало ништа друго него да урадимо ово што сада радимо, додао је Путин.

Према Путиновим ријечима, све што Кремљ ради, укључујући операцију у Украјини, јесте „покушај да се заустави овај сукоб и заштити свој народ који живи у Донбасу“.

- То су наше историјске територије - додао је он. Према његовим ријечима, борбена дејства у Донбасу не престају од 2014. године и све активности Русије, укључујући специјалну операцију, усмјерене су на то да се прекине тај рат.

- Свеобухватна борбена дејства у Донбасу трају од 2014. године, уз примену тешког наоружања, артиљерије, тенкова и авијације. Све се то догађало. Све што радимо данас, укључујући специјалну операцију – то је покушај да се прекине тај рат. У томе је смисао наше операције. И да заштитимо наш народ који тамо живи“, рекао је Путин, преноси Спутник.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Пале: Ухапшено лице због наношења тешких тјелесних повреда
    21h 36m
    0
  • Крвава бајка – масовно стријељање ђака у Крагујевцу
    22h 47m
    3
  • „Пуцајте, ја и даље држим час“ - Херојска прича о страдању професора из Крагујевца
    22h 20m
    9
  • Најављени прекиди у испоруци електричне енергије
    12h 6m
    0
  • У „Бајадери“ пронађени црви
    21h 55m
    1