Путин и Зеленски на самиту Г20 у новембру

29.04.2022. 19:47
0
ИЗВОР: tanjug.rs

Предсједник Индонезије Џоко Видодо изјавио је данас да су и украјински и руски предсједник Володимир Зеленски и Владимир Путин пристали да присуствују самиту Г20, који ће бити одржан у новембру на Балију.

Предсједник Индонезије, која тренутно предсједава групом Г20, рекао је да је ове недјеље разговарао телефоном са Зеленским и Путином и да их је позвао да окончају рат преговорима.

- Поновио сам важност хитног окончања рата. Такође сам нагласио да би мировни напори требало да се наставе и да је Индонезија спремна да допринесе томе - навео је Видодо у телевизијском обраћању.

Он је рекао да је позвао Путина и Зеленског на самит Г20 јер, како каже, рат у Украјини има велики утицај на свјетску економију, преноси АП.

- Разумијемо да Г20 има улогу катализатора у опоравку глобалне економије - рекао је Видодо.

Он је истакао да је одбио захтјев украјинског лидера да пошаље оружје, али је рекао да ће умјесто тога послати хуманитарну помоћ.

- Устав Индонезије и наши спољнополитички принципи забрањују нам да пружамо помоћ у оружју другим земљама. Међутим, спремни смо да пружимо хуманитарну помоћ Украјини - поручио је Видодо.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Познато колико је Путин добио гласова на изборима Познато колико је Путин добио гласова на изборима
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    12h 8m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    21h 0m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    14h 51m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    18h 36m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    9h 43m
    4