Putin i Zelenski na samitu G20 u novembru

29.04.2022. 19:47
0
IZVOR: tanjug.rs

Predsjednik Indonezije Džoko Vidodo izjavio je danas da su i ukrajinski i ruski predsjednik Volodimir Zelenski i Vladimir Putin pristali da prisustvuju samitu G20, koji će biti održan u novembru na Baliju.

Predsjednik Indonezije, koja trenutno predsjedava grupom G20, rekao je da je ove nedjelje razgovarao telefonom sa Zelenskim i Putinom i da ih je pozvao da okončaju rat pregovorima.

- Ponovio sam važnost hitnog okončanja rata. Takođe sam naglasio da bi mirovni napori trebalo da se nastave i da je Indonezija spremna da doprinese tome - naveo je Vidodo u televizijskom obraćanju.

On je rekao da je pozvao Putina i Zelenskog na samit G20 jer, kako kaže, rat u Ukrajini ima veliki uticaj na svjetsku ekonomiju, prenosi AP.

- Razumijemo da G20 ima ulogu katalizatora u oporavku globalne ekonomije - rekao je Vidodo.

On je istakao da je odbio zahtjev ukrajinskog lidera da pošalje oružje, ali je rekao da će umjesto toga poslati humanitarnu pomoć.

- Ustav Indonezije i naši spoljnopolitički principi zabranjuju nam da pružamo pomoć u oružju drugim zemljama. Međutim, spremni smo da pružimo humanitarnu pomoć Ukrajini - poručio je Vidodo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci
Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO) Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO)
Poznato koliko je Putin dobio glasova na izborima Poznato koliko je Putin dobio glasova na izborima
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    10h 35m
    4
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    19h 27m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    13h 18m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    17h 3m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    8h 10m
    4