Путин: Можемо побиједити вирус корона за мање од три мјесеца

26.03.2020. 13:22
0
ИЗВОР: Srna

Руски предсједник Владимир Путин рекао је данас да је увјерен да ће Русија зауставити ширење вируса корона и да је то само питање времена и ефикасности заједничког рада државе, друштва и привреде.

- Када се ситуација промијени, дефинитивно ће се промијенити набоље - то је 100 одсто сигурно. Питање је, наравно, колико ће трајати и колико је ефикасан наш заједнички рад, а сви људи који данас користе ваше бесплатне садржаје или ваше производе остаће ваше муштерије - рекао је Путин на састанку са привредницима.

Он је рекао да вјерује у мјере које је Русија предузела против обољења Цовид-19 и да се слаже са идејом да би земља могла да савлада вирус за мање од три мјесеца.

- Наше колеге очекују да ћемо завршити са вирусом корона за два до три мјесеца. То је већ добра прогноза, зато што је у неким земљама речено да ће борба бити веома дуга - рекао је Путин.

Током састанка, привредници су предложили да се поједностави процедура сертификовања одређених производа, попут опреме за дезинфекцију, са садашњих три до шест мјесеци.

Путин је рекао да поздравља ову идеју и да ће држава урадити свој дио посла у њеној примјени, али је додао да на снази морају остати мјере контроле.

Он је разговарао са привредницима и о мјерама финансијске подршке компанијама и о мјерама Централне банке ради спречавања отпуштања радника и пропадања компанија.

Коментари 0
Повезане вијести
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    19h 33m
    0
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    17h 41m
    0
  • Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
    15h 17m
    1
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    17h 55m
    0
  • Душка Алексић: "Поломљен ми је нос, супруг има тешке повреде главе и стомака"
    16h 44m
    0