Путин потписао декрете о признању Доњецке и Луганске Народне Републике

21.02.2022. 21:07
14
ИЗВОР: srpskainfo.com

Руски предсједник Владимир Путин потписао је указ о признању самопроглашених Луганске и Доњецке Народне Републике.

Руски предсједник се обратио грађанима земље.

 Владимир Путин је своје обраћање нацији почео од историјских чињеница да је савремену Украјину у потпуности створила Русија, и то отцјепљењем дијела руских историјских територија без питања руских грађана.

Путин је, такође, рекао и да Украјина за Русију није само “сусједна земља”, већ дио њене историје гдје живе пријатељи и блиски људи.

– Ситуација у Донбасу је поново постала критична и обраћам вам се директно не само како бих оцијенио ситуацију, већ како бих информисао јавност о одлукама које смо донијели и о могућим даљим корацима – истакао је руски предсједник.

Према Путиновим ријечима, Украјина се и даље може звати “Украјина Владимира Иљича Лењина”.

Путин је нагласио да је Русија спремна да покаже Украјини шта значи права “декомунизација”.

Коментари 14
  • Generic placeholder image
    Brate Srboljube 23.02.2022. 19:39
    Putin nije uvrijedio Srbe poredeci genocid u Bih sa mogucim genocidom u istocnom djelu Ukrajinu a ja jesam tebe - tugo moja, zar se i na "tupko" vrijedjas.

  • Generic placeholder image
    Srboljub 23.02.2022. 13:31
    Ti "mujo od doboja" si baš uporan, na argumente, odgovaraš uvredama,ali sve to ne mijenja činjenicu da je tvoj stav zasnovan isključivo na strahu od jake Rusije, jer ti je dobro poznato kako bi prošli u 2.svjetskom ratu da nisu nacisti ratovali za vas, u prvom da niste bili šuckori švabama, 90-ih da nije Nato ratovao za vas. Nemojte se dovoditi u situaciju da se morate suočiti sa odgovornošću za vašu istoriju, jer do sada niste nikada.
  • Generic placeholder image
    Sta ono rece 23.02.2022. 07:37
    Jel ono Putin poredi neke genocide Srboljube brate i moj Nevene- ja vas stvarno volim iako ste dva tupka.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 23.02.2022. 01:34
    Srbi su bili čak i po brozovom avnoju konstitutivni u sr bejha, muslimani u Srbiji nisu, tako da je stvaranje Republike Srpske apsolutno legitimno, uostalom, srpski kralj Tvrtko se potpisivao kao kralj Srba u Bosni, ne kao kralj Hrvata, bogumila... a svoj legitimet je direktno temeljio u Srpskoj carevini. Istorijsko pravo Srpskog naroda je mnogo starije od avnoja ali i po avnoju je srbejha bila i srpska, to, i srpska, je avnojevski legitimet za odluku od 9.januara, a ponavljam naš legitimet je mnogo bitniji i mnogo stariji, istorija i arheologija su mi dobro poznate, pa je bolje da ne pitaš puno. Sa druge strane, centralna Ukrajina je središte stare Rusije. Ukrajinski etnicitet se počinje razvijati isključivo u procesu unijaćenja Rusa na području okupiranom od H. monarhije i Poljske. To nikada nije zaživjelo na istoku i jugu današnje Ukrajine. Napominjem, današnje jer Ukrajina kao posebna država ukrajinaca nije nikada postojala, osnovana je tek kao republika sssr.
  • Generic placeholder image
    Невен 22.02.2022. 15:49
    Свакјо има право на своје мишљење без вријеђања друго и другачијег става. Коментар "Брате Србољубе" је чиста антиСрпска пропаганада још из ратних дана, када су одмах на почетку грађанског рата Срби проглашени "агресорима" на властитој и вишевјековној отаџбини. То ко коме се увлачи или воли да прими, најбоље ти зна матерешина која те погана језика окотила.
  • Generic placeholder image
    Brate Srboljube 22.02.2022. 13:25
    Hoces Srboljube da kazes da se Republika Srpka nelegalno odvojila od SR Bih 1992 ili je svaka od Republika ( nacionalnih republika) po ustavu iz 70 i neke imala pravo.
    Ko je kome ukinuo konstitutivnost vidimo iz citave bivse Juge ,niti su hrvati i muslimani( bosnjaci) konstitutivni u Srbiji , niti su Srbi i muslimani konstitutivni u Hrvatskoj.
    Ko je kriv? Milosevic, Tudjman, Alija- sve trojica su svoj narod ojadili a vidim da ima takvih da bi jos uvjek isporavljali krivu Drinu na ustrb drugih .
    Nevene moj volis li ti zavuci ili ga primas?
  • Generic placeholder image
    Невен 22.02.2022. 11:00
    Србољубе брате ти га овом Бошњаку (ко о чему) спусти до балчака. Свака част, све жива истина што си написо. Кад се распадала СФРЈ легитимно право муслимана-сада Бошњака и Хрвата је било да напусте заједничку државу, али исто тако право Срба је било да остану у заједничкој држави Југославији. Био је плебисцит на коме су само Срби гласали да су за останак у заједничкој држави. То право Срба је грубо погажено тзв. референдумом гдје су два народа-нације прогласили независност без Срба. Тако су изазвали грађанско-вјерски рат у СР БиХ.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 22.02.2022. 10:35
    Brate ture i tu si došao, nije se sfrj legalno raspala, nasilno je pogažena konstitutivnost Srba u Sr HR, i u SR Bejha, zato je počeo rat. Napali ste nas i željeli da dovršite genocid koji vam oci započeše 41. Koji to diktatori navodno štitiše šćipetare na Kosmetu, ko našu djecu bombardova 95.iz aviona i sa Igmana, ko izvrši genocid nad Indijancima, Aboridžinima, Vijetnamcima, ko pobi preko 20 miliona Rusa samo u 20 vijeku i preko 2 miliona Srba...... Da nisu Možda Rusi sve to činili. Muka je vama što se u bejha više ne može raditi kao prije, što su braća Rusi tu, što su jaki, što će nam pomoći.....
  • Generic placeholder image
    Ko o cemu 22.02.2022. 08:14
    Jugoslavija se sastojala od republika.
    Republike su po ustavu mogle da biraju kako ce da zive u ili van te zajednice.
    Proljece 1992 se nije raspala Jugoslavija nego je poceo rat u Bih.
    Putinu treba objasniti da je zastita manjinskog naroda u drugoj drzavi vojnim putem agresija i da ce zbog svoje politike ( najmanje mu je stalo do zastite svojih gradjana) biti izolovan kao Sjeverna korea.
    Mozel se kako objasniti poredjenje Putina o sprecavanju genocida u Bih i u Ukrajini, a to mu je glavni adut- vrijedja li ovo ili imponuje?
  • Generic placeholder image
    Pale 22.02.2022. 07:53
    Istorijskom casu- suvise smo mi mali da bi se ,,folirali,,. To ni Putin od nas ne trazi. Mudrost je vrlina u politici. Priznanje Krima od strane Srba Rusiji nista a ni svijetu ne znaci,ali nepriznavanje Srbima znaci dalju igru na terenu Kosova. Plitko razmisljate Politika je vise od igre 2+2.
  • Generic placeholder image
    Petar 22.02.2022. 07:18
    Krsenje medjunarodnog prava je pocelo 1992. razbijanjem Jugoslavije i priznavanjem otcjepljenih republika. Pa hajde sada ovi sa zapada koji su to radili neka objasne Putinu kako je to prorivpravno. Oni mogu a on ne moze. Gdje je tu pravo, pravda i logika.
  • Generic placeholder image
    Istorijski cas 22.02.2022. 06:58
    Putin je jedini diktaror u svijetu kojem je poslo za rukom ( osim Hitlera kada je stitio prava njemacke manjine u Cehoslovackoj i Poljskoj) da izvrsi aneksiju suverene drzave.
    Srbija i Bih (Republika Srpska)
    Srbi nikad nisu priznali Krim kao sastavnu jedinicu RF. vec je priznaju kao suvereni dio Ukrajine.
  • Generic placeholder image
    Анонимно 21.02.2022. 22:08
    Priznao. 100%
  • Generic placeholder image
    Невен 21.02.2022. 21:55
    Ако је тачна вијест о указу признања Луганска и Доњецка, онда свака част за предсједника Руске Федерације господина Владимира Путина. Има да га слави Руски народ и Русија за овај историјски чин. Живјеле независне републике ДНР и ЛРН.
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Земни остаци Јована Дучића сахрањени у Требињу
    2h 0m
    5
  • Најављени прекиди у испоруци електричне енергије
    15h 30m
    0
  • Нова правила на Инстаграму: Нема више снимања екрана приватних порука
    13h 50m
    0
  • Судар три возила, једно лице повријеђено
    14h 30m
    0
  • Језива саобраћајна незгода код Приједора
    13h 31m
    0