Путин потписао указ, Русија добила нову владу

21.01.2020. 19:06
0
ИЗВОР: Tanjug

Предсједник Русије Владимир Путин потписао је данас указ о саставу нове владе, на челу са Михаилом Мишустином.

Декретом руског предсједника предвиђено је да ће премијер Мишустин имати девет замјеника у новој влади, преноси TASS истичући да је претходна влада имала десет замјеника.

Како наводи, Мишустин ће сазвати вечерас први састанак владе.

Министар одбране Сергеј Шојгу и шеф дипломатије Сергеј Лавров задржали су своје функције, саопштио је Кремљ.

Путин је именовао Андреја Белоусова, његовог економског савјетника од 2013. као првог потпредсједника владе.

Путин је декретом именовао Дмитрија Григоренка, Јурија Трутњева, Викторију Абрамченко, Јурија Борисова, Татјану Голикову, Алексеја Оверчука, Марата Хуснулина и Дмитрија Чернишенка за замјенике премијера.

Министарка културе је Олга Љубимова, министар унутрашњих послова Владимир Колокољцев, министар енергетике Александар Новак, министар саобраћаја Евгеније Дитрих, министар индустрије и торговине Денис Мантуров, министар комуникација Максут Шадајев, а министар природних ресурса и екологије Дмитриј Кобилкин, наводи Спутњик.

За министра здравља постављен је Михаил Мурашко, за министра пољопривреде Дмитриј Патрушев, за министра грађевинарства Владимир Јакушев, а за министра за цивилну одбрануи и ванредне ситуације Евгеније Зиничев.

Министар просвете је Сергеј Кавцов, министар за развој Далеког истока и Арктика Александар Козлов, а министар за рад и социјалну заштиту Антон Котјаков.

Путин је честитао члановима кабинета на именовању и пожелио им успјех у раду.

Он је рекао да је циљ нове владе да побољша добробит грађана.

Путин је додао да је кабинет Дмитрија Медведева оставио за собом одличне макроекономске услове без којих је, како је навео, немогуће примијенити националне циљеве.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Пронађен засад марихуане у Палама (ФОТО)
    4h 19m
    0
  • У Сарајеву покренуто клизиште (ФОТО)
    16h 16m
    0
  • Јак земљотрес погодио Србију
    20h 48m
    0
  • Породица настрадалих тражи максималну казну затвора за Амира Кујовића
    23h 4m
    7
  • Ухапшено седам лица, сумња се на међународну трговину људима и проституцију
    22h 27m
    0