Путин потписао: За ширење лажних информација 15 година робије

05.03.2022. 20:28
0
ИЗВОР: srpskacafe.com

Руски предсједник Владимир Путин потписао је закон којим се кажњава ширење лажних информација о државним оружаним снагама са 15 година затвора, чиме је он ступио на снагу.

Закон су једногласно усвојили доњи и горњи дом руског парламента.

Неколико независних руских медија било је приморано на затварање након што су описали као “инвазију” или “рат” оно што Кремљ зове “специјална војна операција” у Украјини.

Путин је потписао и закон којим ће се они који позивају на санкције против Русије кажњавати новчано или затворском казном.

Руски званичници у више наврата су говорили да руски непријатељи попут Сједињених Држава и њихових савезника шире лажне информације у покушају да посију неслогу и подијеле руски народ.

Кремљ је данас позвао Русе да буду јединствени и окупе се око свог предсједника Путина те да развој догађаја у Украјини сада зависи од реакције Кијева на разговоре двије стране.

Коментари 0
Повезане вијести
Источни фронт, 581. дан: Уништено украјинско складиште муниције Источни фронт, 581. дан: Уништено украјинско складиште муниције
Република Српска уводи фемицид у законодавство Република Српска уводи фемицид у законодавство
Источни фронт, 580. дан: Руске снаге одбиле два напада Оружаних снага Украјине у Запорошкој области Источни фронт, 580. дан: Руске снаге одбиле два напада Оружаних снага Украјине у Запорошко...
Најчитаније
 • Посљедњи испраћај Далибора Пљеваљчића
  11h 28m
  0
 • Обавјештење о пријему захтјева категорисаних бораца ВРС на јединствени мјесечни борачки додатак
  13h 17m
  0
 • Александра је побиједила рак са метастазама на седам органа
  17h 59m
  1
 • Бањанин: Научни рад објављен у врхунском међународном часопису - доказ да се у Источном Сарајеву школују квалитетни кадрови
  15h 53m
  4
 • Сандри Савић потребни добровољни даваоци крви на ВМА
  7h 49m
  0