Putin potpisao: Za širenje lažnih informacija 15 godina robije

05.03.2022. 20:28
0
IZVOR: srpskacafe.com

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se kažnjava širenje lažnih informacija o državnim oružanim snagama sa 15 godina zatvora, čime je on stupio na snagu.

Zakon su jednoglasno usvojili donji i gornji dom ruskog parlamenta.

Nekoliko nezavisnih ruskih medija bilo je primorano na zatvaranje nakon što su opisali kao “invaziju” ili “rat” ono što Kremlj zove “specijalna vojna operacija” u Ukrajini.

Putin je potpisao i zakon kojim će se oni koji pozivaju na sankcije protiv Rusije kažnjavati novčano ili zatvorskom kaznom.

Ruski zvaničnici u više navrata su govorili da ruski neprijatelji poput Sjedinjenih Država i njihovih saveznika šire lažne informacije u pokušaju da posiju neslogu i podijele ruski narod.

Kremlj je danas pozvao Ruse da budu jedinstveni i okupe se oko svog predsjednika Putina te da razvoj događaja u Ukrajini sada zavisi od reakcije Kijeva na razgovore dvije strane.

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    7h 14m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    6h 10m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    21h 54m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    23h 6m
    0
  • Posljednji kondorov let
    19h 39m
    0