Путин предао Државној думи нацрт измјена Устава

20.01.2020. 17:31
0
ИЗВОР: Tanjug

Руски предсједник Владимир Путин данас је Доњем дому парламента, Државној думи, предао нацрт измјена Устава.

Документ, који садржи и измјену члана 81 став 4, који се односи на предсједника Русије, објављен је у електронској бази података Државне думе.

Према том члану, тренутно за предсједника Русије може да буде изабран руски држављанин стар 35 година и више, који борави у тој земљи најмање 10 година, преноси ТАСС.

Измјеном је предвиђено да за руског предсједника може да буде изабран држављанин те земље стар 35 година и више, који борави Русији најмање 25 година и нема, нити је икада имао страно држављанство или био за стално настањен у другој држави.

Руски предсједник Владимир Путин је прошле сриједе, у говору о стању нације пред парламентом, предложио измјену руског устава која би донијела повећање овлашћења парламента и владе.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Пронађен засад марихуане у Палама (ФОТО)
    8h 34m
    0
  • У Сарајеву покренуто клизиште (ФОТО)
    20h 31m
    0
  • Пронађена Анастасија Кауриновић
    2h 51m
    2
  • Сјећање на умјетницу Катарину Ивановић
    30m
    0
  • Супер људске приче из Фоче: Немања Тривун, херој који спасава животе
    6h 43m
    0