Putin predao Državnoj dumi nacrt izmjena Ustava

20.01.2020. 17:31
0
IZVOR: Tanjug

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je Donjem domu parlamenta, Državnoj dumi, predao nacrt izmjena Ustava.

Dokument, koji sadrži i izmjenu člana 81 stav 4, koji se odnosi na predsjednika Rusije, objavljen je u elektronskoj bazi podataka Državne dume.

Prema tom članu, trenutno za predsjednika Rusije može da bude izabran ruski državljanin star 35 godina i više, koji boravi u toj zemlji najmanje 10 godina, prenosi TASS.

Izmjenom je predviđeno da za ruskog predsjednika može da bude izabran državljanin te zemlje star 35 godina i više, koji boravi Rusiji najmanje 25 godina i nema, niti je ikada imao strano državljanstvo ili bio za stalno nastanjen u drugoj državi.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je prošle srijede, u govoru o stanju nacije pred parlamentom, predložio izmjenu ruskog ustava koja bi donijela povećanje ovlašćenja parlamenta i vlade.

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus
Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci
Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO) Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO)
Najčitanije
  • Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO)
    10h 22m
    0
  • U Sarajevu pokrenuto klizište (FOTO)
    22h 19m
    0
  • Pronađena Anastasija Kaurinović
    4h 39m
    1
  • Sjećanje na umjetnicu Katarinu Ivanović
    2h 18m
    0
  • Super ljudske priče iz Foče: Nemanja Trivun, heroj koji spasava živote
    8h 31m
    0