Путин: Русија се залаже за стриктно поштовање Дејтона

18.05.2021. 20:24
0
ИЗВОР: Nezavisne.com

 Жељко Самарџија, амбасадор БиХ у Руској Федерацији данас је Владимиру Путину, предсједнику Руске Федерације предао акредитивна писма.

Поред Самарџије, акредитиве су предала још 22 новопридошла амбасадора у Русији, а током свог поздравног говора Путин је нагласио да цијени пријатељске односе са Босном и Херцеговином.

- Важно мјесто у руској политици на Балкану даје се развоју односа са Босном и Херцеговином. Циљ нам је да активно допринесемо даљем јачању билатералних контаката у трговинској, економској, културној и хуманитарној сфери. Као државни гарант мировног споразума закљученог прије 25 година, Русија се залаже за стриктно поштовање дејтонских принципа, поштујући суверенитет и територијални интегритет ваше земље. Вјерујемо да је ово основни услов за изградњу истински  модерне и демогратске Босне и Херцеговине-  рекао је Путин у свом говору након што је примио акредитивна писма.

Он је нагласио и да амбасадори у својим активностима могу у потпуности да рачунају на помоћ руских власти, њених министарстава, ресора али и на благонаклон став и искрен интерес за спровођење заједничких пројеката и иницијатива из пословних и политичких кругова.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    18h 21m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    16h 23m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    15h 21m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    15h 16m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    14h 24m
    1