Радници из Гораждевца пуштени на слободу, новац им одузет

03.02.2024. 19:58
0
ИЗВОР: srna.rs

Радници "Поште Србије" који су ухапшени јутрос у Гораждевцу, пуштени су на слободу, док им је возило конфисковано, као и новац намијењен за исплату пензија.

Полиција је прво привела возача чији су иницијали В.М. и његовог пратиоца В.П., а потом је и од управнице поште у Гораждевцу затражено да пође у станицу и да изјаву. Они су пуштени након вишечасовног задржавања у полицији.

Из полиције самопроглашеног Косова саопштено је да је у селу Гораждевац заплијењено 4.000.000 динара /око 34.000 евра/ и четири вреће са писмима у возилу "Поште Србије" и да су три особе саслушане по налогу тужиоца као свједоци, након чега су пуштене.

У саопштењу се наводи да је новац задржан и да ће о даљем поступку у понедјељак, 5. фебруара, одлучити Централна банка самопроглашеног Косова.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију саопштила је јутрос да је "акција Куртијеве полиције спроведена како би била онемогућена исплата пензија житељима српске енклаве у Гораждевцу, а са јасним циљем да се српском народу онемогући опстанак на вековним огњиштима".

Милојевић је након привођења изјавио да је данашње малтретирање и привођење радника "Поште" у Гораждевцу недопустиво и да не постоји ниједно кривично дјело које су починили.

Он је позвао међународну заједницу да са ријечи пређе на дјела.

Милојевић је подсјетио да је овом привођењу претходило демолирање и пљачкање пословне јединице "Поште" у Угљару код Косова Поља.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 13m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    9h 11m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    17h 37m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    15h 52m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    17h 31m
    0