Radnici iz Goraždevca pušteni na slobodu, novac im oduzet

03.02.2024. 19:58
0
IZVOR: srna.rs

Radnici "Pošte Srbije" koji su uhapšeni jutros u Goraždevcu, pušteni su na slobodu, dok im je vozilo konfiskovano, kao i novac namijenjen za isplatu penzija.

Policija je prvo privela vozača čiji su inicijali V.M. i njegovog pratioca V.P., a potom je i od upravnice pošte u Goraždevcu zatraženo da pođe u stanicu i da izjavu. Oni su pušteni nakon višečasovnog zadržavanja u policiji.

Iz policije samoproglašenog Kosova saopšteno je da je u selu Goraždevac zaplijenjeno 4.000.000 dinara /oko 34.000 evra/ i četiri vreće sa pismima u vozilu "Pošte Srbije" i da su tri osobe saslušane po nalogu tužioca kao svjedoci, nakon čega su puštene.

U saopštenju se navodi da je novac zadržan i da će o daljem postupku u ponedjeljak, 5. februara, odlučiti Centralna banka samoproglašenog Kosova.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je jutros da je "akcija Kurtijeve policije sprovedena kako bi bila onemogućena isplata penzija žiteljima srpske enklave u Goraždevcu, a sa jasnim ciljem da se srpskom narodu onemogući opstanak na vekovnim ognjištima".

Milojević je nakon privođenja izjavio da je današnje maltretiranje i privođenje radnika "Pošte" u Goraždevcu nedopustivo i da ne postoji nijedno krivično djelo koje su počinili.

On je pozvao međunarodnu zajednicu da sa riječi pređe na djela.

Milojević je podsjetio da je ovom privođenju prethodilo demoliranje i pljačkanje poslovne jedinice "Pošte" u Ugljaru kod Kosova Polja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    18h 15m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    16h 59m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    11h 44m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    8h 43m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    8h 49m
    0