Радовић: СНСД злоупотребљава институције како би напакостио Станивуковићу

29.04.2021. 14:19
1
ИЗВОР: Катера

Српска демократска странка најоштрије осуђује злоупотребу институција Републике Српске за политичке обрачуне против градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, поручио је Милан Радовић, замјеник предсједника СДС.

Он каже да је СНСД, како би се грађанима Бањалуке осветио за пораз и како би напакостио градоначелнику у борби против њега, поред скупштинске већине, ангажовао Радио телевизију Републике Српске, ЈП Путеви Републике Српске и МУП Републике Српске.

- Када је пропао сценарио о тзв. бубици, власт се досјетила да градоначелника Бањалуке окриви за кршење епидемиолошких мјера приликом његовог обраћања угоститељима који су протествовали зато што им је ускраћено право на рад. Очито да је одговорност за примјену епидемиолошких мјера селективна, јер постоје бројни примјери кршења истих од стране владајуће структуре - рекао је Радовић.

Наводи да је жалосно и мучно постало гледати како владајућа елита користи сва расположива средства, укључујући и институције како би напакостили легално изабраном градоначелнику.

- Примјетно је да је градоначелник Бањалуке трн у оку власти јер грађани препознају његов поштен и предан рад који је јаван и у њиховом интересу - истакао је Радовић.

Он је поручио да СДС најоштрије осуђује коришћење институција за политичке обрачуне и да упозорава власт да се ово понашање неће моћи још дуго толерисати.

- Уколико се настави демонстрација и употреба моћи коју су појединци приграбили користећи полуге власти и опозиција ће се морати организовати користећи демократске методе и средства за борбу против овакве власти. Ова власт је бахата, неправедна, не води рачуна о интересима наше друштвене заједнице и сигурни смо  да ће грађани дати пуну подршку опозицији која има визију боље, љепше и праведније Републике Српске - навео је Радовић.

Он је поручио да је недопустиво да све процесе у Републици Српској контролише Централни комитет СНСД-а и упутио позив интелектуалцима у Републици Српској да дигну свој глас против оваквог стања.

- Позивамо интелектуалце да проговоре и да изађу из свог комодитета, јер управо њихова позиција у друштву не дозвољава ћутање. Позивамо и народне посланике из осталих странка који чине владајућу већину да коначно почну гласати у интересу грађана који су их изабрали, а не у интересу Централног комитета СНСД-а, који контролише све процесе у Српској са 29 посланика у НСРС која броји 83 посланика - рекао је Радовић.

Он каже да је свима јасно да се Српска дестабилизује тако што се урушавају институције, зато што закон није једнак за све и због тога што се она енормно задужује без јасног плана и визије.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Www 29.04.2021. 21:06
    Još samo Stanivuković neka kaze sta je uradio, izuzev što se slika, sepuri,a o patetisanju da ne govorim, smiješan je i dosadan,
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    13h 5m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 49m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    6h 34m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    3h 33m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    3h 39m
    0