Рафинерија у Броду гаси производњу?

26.09.2019. 19:04
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Упозоравамо Владу РС и цјелокупну јавност да сумњамо да ће производња у Рафинерији нафте у Броду и у новој линији у Рафинерији уља Модрича бити настављена, каже за Српскаинфо предсједник Синдиката у модричкој Рафинерији Златко Танасић.

Танасић каже да су послодавци послали Синдикату обавјештење да ће до краја године да отпусте 68 радника из Рафинерије нафте и 22 радника из Рафинерије уља због технолошког вишка.

– Знамо ми од раније за њихове намјере за отпуштања кроз програм за рјешавање вишка радника. Али, нисмо знали ове детаље да се у цијелој овој и наредној години неће набављати сировина и да се неће  покренути Рафинерија у Броду и нова линија у Модричи ни наредне године – истиче Танасић.

Разлог због којег сумњају да Рафинерија у Броду и нова линија у Модричи уопште више неће наставити рад је у томе што се сада отпушта 49 радника са прераде сирове нафте, те свих 22 радника из новог погона у Модричи.

– Њихов план је да у наредној години отпусте још 100 радника у Рафинерији нафте и 25 из модричке рафинерије. Они поштују све прописе приликом отпуштања радника и ми ту ништа не можемо да промијенимо. Али, не можемо да останемо равнодушни и да гледамо како људи одлазе из Рафинерије која је радила све те године и која се лагано гаси. И овим путем указујемо јавности и Влади на наше проблеме. Све вријеме причамо како нам људи одлазе. Да ли је неко од нас очекује да будемо родољуби и да гладујемо и ми наше породице? О томе неко мора да поведе рачуна, мора се знати шта се дешава – поручује Танасић.

Гасификација

Он истиче да су раније указивали на проблеме министру енергетике Петру Ђокићу, али да ништа није предузето.

Коментари 0
Повезане вијести
Мајка херој Миља Зечевић напунила 93 године Мајка херој Миља Зечевић напунила 93 године
Вашингтон пребацује ударну групу носача ближе Израелу Вашингтон пребацује ударну групу носача ближе Израелу
Обавеза - његовати сјећање на Војислава Горановића Обавеза - његовати сјећање на Војислава Горановића
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 2m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    14h 57m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    9h 45m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    10h 51m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 19m
    0