Рањена рода примјећена у Палама: Дјевојке јој помогле и назвале је Нада

14.10.2024. 20:12
0
ИЗВОР: glassrpske.com

На Палама је ових дана примјећена рода која није могла летјети. Двије дјевојке су је уз помоћ пролазника успјеле спасити, а животиња се добро опоравља.

- Ове суботе, моја пријатељица Тамара и ја, враћајући се кући, наишле смо на три роде усред улице на Палама. Било нам је одмах јасно да нешто није у реду, јер роде обично не бораве овдје у ово доба године. Одлучиле смо им помоћи и купиле неколико пакета виршли, јер нам се чинило да би то могла бити одговарајућа храна. Двије роде су почеле јести, али трећа није могла - рекла је Јулија Срадик за Кликс.

Додала је како су уочиле да рода шепа, а имала је и рану на стомаку из које је цурила крв.

Одмах су затражиле помоћ локалног ветеринара, који их је упутио на Удружење за заштиту птица "Наше птице", гдје су добилe препоруку од Златка Онешћука да је не остављају саму преко ноћи због њеног тешког стања.

- Уз подршку пролазника и Тамарину невјероватну спретност, успјеле смо је прекрити чаршафом, ухватити и смјестити у сигуран простор. Рода је у њему преноћила уз воду и сардине, а господин Златко је, како је обећао, сљедећег дана дошао по њу - казала је.

Лијепе вијести су стигле након неколико сати – урађено је РТГ снимање, рана је успјешно зашивена, а рода је добила антибиотик. Роди су дале име Нада.

Коментари 0
Повезане вијести
Меморијални турнир у малом фудбалу „Михаило Дробњак“ у сриједу у Палама Меморијални турнир у малом фудбалу „Михаило Дробњак“ у сриједу у Палама
Ватрогасци из Ватрогасне јединице Пале у посјети малишанима из вртића „Буба Мара“ (ФОТО) Ватрогасци из Ватрогасне јединице Пале у посјети малишанима из вртића „Буба Мара“ (ФОТО)
Пронађен засад марихуане у Палама (ФОТО) Пронађен засад марихуане у Палама (ФОТО)
Најчитаније
  • Црква Успења Пресвете Богородице на Палама (ФОТО)
    13h 55m
    0
  • Раденко Ивановић стекао звање доктора медицинских наука
    9h 32m
    8
  • Потврђена оптужница због физичког напада и повређивања мајке
    5h 34m
    1
  • Милена Дравић - вољена филмска и позоришна дива
    13h 55m
    0
  • Од данас бесплатни превентивни прегледи дојки у Болници "Србија"
    9h 15m
    0