Ranjena roda primjećena u Palama: Djevojke joj pomogle i nazvale je Nada

14.10.2024. 20:12
0
IZVOR: glassrpske.com

Na Palama je ovih dana primjećena roda koja nije mogla letjeti. Dvije djevojke su je uz pomoć prolaznika uspjele spasiti, a životinja se dobro oporavlja.

- Ove subote, moja prijateljica Tamara i ja, vraćajući se kući, naišle smo na tri rode usred ulice na Palama. Bilo nam je odmah jasno da nešto nije u redu, jer rode obično ne borave ovdje u ovo doba godine. Odlučile smo im pomoći i kupile nekoliko paketa viršli, jer nam se činilo da bi to mogla biti odgovarajuća hrana. Dvije rode su počele jesti, ali treća nije mogla - rekla je Julija Sradik za Kliks.

Dodala je kako su uočile da roda šepa, a imala je i ranu na stomaku iz koje je curila krv.

Odmah su zatražile pomoć lokalnog veterinara, koji ih je uputio na Udruženje za zaštitu ptica "Naše ptice", gdje su dobile preporuku od Zlatka Onešćuka da je ne ostavljaju samu preko noći zbog njenog teškog stanja.

- Uz podršku prolaznika i Tamarinu nevjerovatnu spretnost, uspjele smo je prekriti čaršafom, uhvatiti i smjestiti u siguran prostor. Roda je u njemu prenoćila uz vodu i sardine, a gospodin Zlatko je, kako je obećao, sljedećeg dana došao po nju - kazala je.

Lijepe vijesti su stigle nakon nekoliko sati – urađeno je RTG snimanje, rana je uspješno zašivena, a roda je dobila antibiotik. Rodi su dale ime Nada.

Komentari 0
Povezane vijesti
Memorijalni turnir u malom fudbalu „Mihailo Drobnjak“ u srijedu u Palama Memorijalni turnir u malom fudbalu „Mihailo Drobnjak“ u srijedu u Palama
Vatrogasci iz Vatrogasne jedinice Pale u posjeti mališanima iz vrtića „Buba Mara“ (FOTO) Vatrogasci iz Vatrogasne jedinice Pale u posjeti mališanima iz vrtića „Buba Mara“ (FOTO)
Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO) Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO)
Najčitanije
  • Crkva Uspenja Presvete Bogorodice na Palama (FOTO)
    13h 53m
    0
  • Radenko Ivanović stekao zvanje doktora medicinskih nauka
    9h 30m
    8
  • Potvrđena optužnica zbog fizičkog napada i povređivanja majke
    5h 32m
    1
  • Milena Dravić - voljena filmska i pozorišna diva
    13h 53m
    0
  • Od danas besplatni preventivni pregledi dojki u Bolnici "Srbija"
    9h 13m
    0