Расписан конкурс за додјелу 100 студентских стипендија

27.10.2021. 10:20
0
ИЗВОР: Срна

Општина Источно Ново Сарајево расписала је конкурс за додјелу 100 стипендија од 120 КМ редовним студентима на државним високошколским установама, које ће се исплаћивати у календарској 2021/22. години за 10 мјесеци.

Расписује се конкурс за додјелу стипендија студентима друге и виших година студија са просјеком оцјена 7,50 и више, објављено је на званичној страници општине Источно Ново Сарајево.

Општина ће додјелити стипендије свим студентима који имају просјек оцјена девет и више ако испуњавају остале услове конкурса.

За стипендије могу конкурисати студентима прве године студија под условом да су проглашени учеником генерације у Средњој школи и да имају стално мјесто пребивалишта на подручју општине.

Право да се пријаве на конкурс имају сви студенти, који имају држављанство Републике Српске и БиХ, студенти друге и виших година првог циклуса студија који студирају на факултетима у Републици Српској и БиХ, Србији и ЕУ, а који имају стално мјесто пребивалишта на подручју општине најмање шест мјесеци прије подношења захтјева.

Стипендије се не одобравају за вријеме апсолвентског стажа, а више о условима и потребној документацији за пријаву на конкурс, заинтересовани могу да пронађу на званичној страници општине.

Пријаву са документима потребно је доставити поштом или лично у општину Источно Ново Сарајево, Стефана Немање број два, Одјељење за привреду и друштвене дјелатности, са назнаком "Пријава на конкурс за додјелу студентских стипендија", путем протокола.

За сва додатна питања заинтересовани студенти могу се обратити у канцеларију број шест, у згради општине или путем телефона 057/340-247.

Конкурс је отворен до 12. новембра.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    4h 1m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 57m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    21h 42m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    18h 41m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    19h 53m
    0