Расписан конкурс за књижевне награде „Златна сова“ и „Совица“

11.11.2022. 09:28
0
ИЗВОР: srna.rs

Завод за уџбенике и наставна средства Источно Ново Сарајево, као највећа издавачка кућа у Републици Српској, расписао је конкурсе за награду „Златна сова“ за најбољи необјављени роман и за „Совицу“ за најбољу необјављену књигу за дјецу, рекао је Срни директор Завода Бојан Ђенић.

Ђенић је навео да право учешћа на конкурсима имају аутори који пишу на српском језику и који благовремено доставе свој рукопис под условом да раније није објављиван како на српском, тако и на другом језику.

Он је додао да не могу учествовати досадашњи добитници ових награда.

Ђенић је истакао да књижевна награда „Златна сова“ подразумијева добијање плакете /повеље/ за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 5.000 КМ и 20 примјерака романа.

Друга награда подразумијева објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 2.000 КМ и 20 примјерака романа.

Он је додао да трећа награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 1.000 КМ и 20 примјерака романа.

Ђенић је нагласио да је посљедњи дан за достављање рукописа 3. март 2023. године, а рок за проглашење најбољег необјављеног романа 31. мај.

Када је ријеч о књижевној награди „Совица“, Ђенић је навео да њу чине плакета за најбољу необјављену књигу за дјецу, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, ауторска накнада од 3.000 КМ и 20 примјерака кнјиге.

Ђенић је додао да је посљедњи дан за доставу рукописа 3. март 2023. године, а рок за проглашење добитника награде 15. мај.

Коментари 0
Повезане вијести
Два рукописа у ужем избору за награду "Совица" Два рукописа у ужем избору за награду "Совица"
Ивана Спахић, књижевница, о рукопису "Свитање": Пребиловци причају сурову и тужну причу Ивана Спахић, књижевница, о рукопису "Свитање": Пребиловци причају сурову и тужну причу
Роман "Птице селице" Предрага Ђурића добитник "Совице“ Роман "Птице селице" Предрага Ђурића добитник "Совице“
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    16h 58m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    15h 0m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    13h 53m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    13h 58m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    13h 1m
    1