Расписан конкурс за средњошколце који имају склоности према умјетности

18.02.2020. 11:08
0
ИЗВОР: Srna

Министарство просвјете и културе Републике Српске расписало је конкурс "Зашто је култура /мени/ важна?" за подршку ученицима средњих школа у Српској који имају склоности према умјетности.

Конкурс, који је расписан у сарадњи са Републичким педагошким заводом, односи се на шест области умјетности, а из сваке ће бити награђена по три рада, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Заинтересовани ученици средњих школа позвани су да доставе своје радове о поимању културе и њене важности у друштвеној заједници у сљедећим областима: ликовна, примијењена умјетност и дизајн /сликарство, скулптура, видео-рад, перформанс, сценографија, илустрација, костим, дизајн плаката/, фотографија /умјетничка фотографија/ и књижевност /приповијетка, кратка прича или поезија/.

Обухваћена је и драмска умјетност /монолог, драмски текст или сценарио за кратки филм/, филм /играни, документарни, анимирани, експериментални или видео-есеј/ и музика /композиција или интерпретација/.

Конкурс ће бити отворен до 28. фебруара.

Услови за пријаву, који су прецизирани посебно према областима на које се конкурс односи, доступни су у свим средњим школама у Републици Српској, те објављени на порталу Владе Републике Српске /www.vladars.net/, на страници Министарства просвјете и културе.

Коментари 0
Повезане вијести
БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца
Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    11h 13m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    12h 28m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    18h 19m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    16h 46m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    18h 38m
    0