Raspisan konkurs za srednjoškolce koji imaju sklonosti prema umjetnosti

18.02.2020. 11:08
0
IZVOR: Srna

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je konkurs "Zašto je kultura /meni/ važna?" za podršku učenicima srednjih škola u Srpskoj koji imaju sklonosti prema umjetnosti.

Konkurs, koji je raspisan u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom, odnosi se na šest oblasti umjetnosti, a iz svake će biti nagrađena po tri rada, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Zainteresovani učenici srednjih škola pozvani su da dostave svoje radove o poimanju kulture i njene važnosti u društvenoj zajednici u sljedećim oblastima: likovna, primijenjena umjetnost i dizajn /slikarstvo, skulptura, video-rad, performans, scenografija, ilustracija, kostim, dizajn plakata/, fotografija /umjetnička fotografija/ i književnost /pripovijetka, kratka priča ili poezija/.

Obuhvaćena je i dramska umjetnost /monolog, dramski tekst ili scenario za kratki film/, film /igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni ili video-esej/ i muzika /kompozicija ili interpretacija/.

Konkurs će biti otvoren do 28. februara.

Uslovi za prijavu, koji su precizirani posebno prema oblastima na koje se konkurs odnosi, dostupni su u svim srednjim školama u Republici Srpskoj, te objavljeni na portalu Vlade Republike Srpske /www.vladars.net/, na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika
BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca
Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
Najčitanije
  • Tijana Bošković u Prebilovcima: Hercegovina je sa mnom gdje god krenem (FOTO)
    21h 12m
    2
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    5h 48m
    0
  • Danas Markovdan
    9h 30m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    5h 4m
    0
  • Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika
    3h 44m
    0