Расписан конкурс за упис студената на Универзитету у Источном Сарајеву

10.06.2021. 09:54
0
ИЗВОР: СРНА

Расписан је конкурс за упис студената у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2021/2022. години на Универзитету у Источном Сарајеву, а на првом циклусу има мјеста за 1.948 студената.

Пријављивање кандидата за упис у прву годину првог циклуса студија на свим организационим јединицама Универзитета у Источном Сарајеву почиње 21, а завршава се 25. јуна, док се пријем докумената врши сваки радни дан.

Полагање пријемног испита је 28. јуна у 9.00 часова, а на Медицинском и Богословском факултету, те Музичкој академији и Академији ликовних 28. и 29. јуна са почетком у 9.00 часова, објављено је на званичној страници Универзитета у Источном Сарајеву.

Термин полагања пријемног испита за студијски програм Медицина на енглеском језику на Универзитету у Источном Сарајеву биће накнадно објављен у зависности од епидемиолошке ситуације у земљи из које студенти долазе.

Резултати конкурса биће објављени 30. јуна до 14.00 часова. Упис примљених кандидата је од 5. до 9. јула.

Други уписни рок организоваће факултети/академије који у првом року не упишу планирани број студената.

Пријављивање кандидата за други уписни рок почиње 30. августа, а завршава се 3. септембра.

Полагање пријемног испита је 6. септембра са почетком у 9.00 часова, а на Музичкој академији и Академији ликовних умјетности 6. и 7. септембра у 9.00 часова.

Објављивање резултата конкурса је до 8. септембра до 14.00 часова, а упис примљених кандидата од 13. до 19. септембра.

Конкурс за упис студената на други и трећи циклус студија отворен је од 21. јуна до 22. октобра, до када ће кандидати моћи предати пријаве.

Полагање пријемног испита на другом циклусу студија обавиће се 25. октобра са почетком у 9.00 часова, док је објављивање резултата конкурса 26. октобра до 14.00 часова.

Упис примљених кандидата на другом и трећем циклусу студија почиње 27. октобра и завршава се 29. октобра.

Основни услов за упис на студијске програме прве године првог циклуса студија је завршено четворогодишње средњошколско образовање у Републици Српској и БиХ или еквивалентно образовање у иностранству.

Кандидати који конкуришу за упис полажу пријемни испит или испит за провјеру склоности и способности.

Коментари 0
Повезане вијести
На Универзитету у Источном Сарајеву у првом року уписано 967 студената На Универзитету у Источном Сарајеву у првом року уписано 967 студената
Након првог уписног рока остало 27 слободних мјеста на буџету на Машинском факултету Након првог уписног рока остало 27 слободних мјеста на буџету на Машинском факултету
У петак промоција дипломираних инжењера и мастера електротехнике У петак промоција дипломираних инжењера и мастера електротехнике
Најчитаније
 • Багер ударио бициклисту, човјек страдао на мјесту
  20h 59m
  0
 • МУП Српске уводи нову праксу за плаћање казни
  19h 46m
  0
 • Крађа у дрогерији у Источној Илиџи
  2h 23m
  0
 • Непознати детаљи из живота Стевана Калембера
  1h 51m
  0
 • У превртању аутомобила у Рогатици повријеђен сувозач
  2h 11m
  0