Размотрићемо могућности за бољи статус здравствених радника

20.09.2019. 14:31
0
ИЗВОР: Срна

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је на састанку са премијером Радованом Вишковићем и представницима синдиката у области здравства договорено да цијена рада буде 145 КМ, умјесто досадашњих 135 КМ, те да ће убрзо бити разматране могућности за побољшање статуса здравствених радника.

Шеранић је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да је договорено да у току наредне седмице буду настављени разговори.

Осврћући се на најаву синдиката да уколико не буде новог договора да ће штрајковати од 1. октобра, Шеранић је навео да је јуче постигнут одређени консензус, а органи синдиката одлучиће да ли ће ићи у штрајк.

– Спремни смо да сарађујемо и да већ наредне седмице отворимо кључна питања у смислу реорганизације здравственог система – додао је Шеранић.

Коментаришући јучерашњу изјаву члана Сектора за здравство у Социјално-економском савјету СДС Слободана Станића да 60 милиона КМ од најављеног ребаланса буџета Српске треба бити усмјерено према јавним здравственим установама јер би се та средства по аутоматизму вратила у буџет, Шеранић је рекао да је то нереално јер је то ребаланс републичког буџета, а не Фонда здравственог осугурања.

 

– Колеге из СДС сигурно добро знају како се финансира здравство. Њихов приједлог је нереалан – оцијенио је Шеранић.

Коментари 0
Повезане вијести
Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење
Шеранић најавио нове мјере због короне Шеранић најавио нове мјере због короне
Елек: Понестаје лијекова, плашим се бањалучког сценарија Елек: Понестаје лијекова, плашим се бањалучког сценарија
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 23m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 7m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    14h 52m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    11h 51m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    11h 57m
    0