Разноврсна понуда Матичне библиотеке Источно Сарајево на Сајму књига у Београду

22.10.2022. 12:53
0
ИЗВОР: srna.rs

Матична библиотека из Источног Сарајева на предстојећем Међународном сајму књига у Београду наступиће са великим бројем наслова и властитих изадња, међу којим су и Изабрани радови Љубинке Петрић Башовић, приређивача Војислава Максимовића.

Ово је једно од издања које ће Матична библиотека Источно Сарајево представити на Сајму књига у уторак, 25. октобра, када ће бити промовисано и дјело „Стево Калуђерчић – просвјетни, културни и политички радник /1864-1948/“, приређивача Иване Куљанин, затим роман „Метастаза“ и збирка поезије „Кад ђаво крви зажели“ Горана Врачара, те збирка поезије „Опроштајно писмо“ Даре Секулић.

На Сајму књига у Београду ће се наћи и „Библиографија издања Матичне библиотеке Источно Сарајево: 1997-2020“, аутора Браниславе Милошевић. О овом дјелу ће, осим аутора, говорити Радославка Сударушић и Бојана Ласица.

Матична библиотека Источно Сарајево у сали „Борислав Пекић“ у сриједу, 26. октобра, од 17.00 до 17.50 часова представља књигу „Ратни дневник Пале 1993-1995“ /Wар Диарy Пале 1993-1995/, аутора Јени Лигтенберг о којој ће говорити академик Мирко Шошић.

Биће приказана и пројекција филма „Јени, мало свјетло са запада“ режисера Слободана Симојловића.

- Издавачи из Републике Српске, међу којима и Матична библиотека Источно Сарајево, на Међународном сајму књига у Београду наступиће са великим бројем наслова и сигурно је да ће одабране теме и идеје привући велики број посјетилаца - саопштено је из ове библиотеке.

Репрезентативни наступ Републике Српске на 65. међународном београдском сајму књига организује Представништво Републике Српске у Србији, уз подршку Министарства просвјете и културе.

У три сајамске сале за промоције „Борислав Пекић“, „Васко Попа“ и „Иво Андрић“ своја издања, осим Библиотеке, представиће Академија наука и умјетности Републике Српске, Завод за уџбенике из Источног Сарајева, Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Републике Српске из Бањалуке.

Сајам књига у Београду отвара се сутра, послије двије године неодржавања због пандемије, под мотом „Повратак написаних“, а окупиће 400 излагача.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    19h 1m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    14h 58m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    21h 5m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    18h 19m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    17h 17m
    0