Реализација пројекта "Enjoy Sarajevo-romania region" кључна за развој туризма у Источном Сарајеву

24.02.2022. 17:30
0
ИЗВОР: Катера

Туристичка организација града Источно Сарајево и Градска развојна агенција Источно Сарајево у сарадњи са партнерима данас су промовисали завршетак реализације пројекта "Enjoy Sarajevo-romania region".

Овај пројекат је представљао реализацију четири туристичке атракције на подручју Сарајевско-романијске регије, односно града Источно Сарајево, попут "виа ферате" Црвене стијене и Црна стијена, узлетишта за параглајдере и топловаздушног балона на Требевићу.

Вршилац дужности директора ТО град Источно Сарајево Игор Иконић рекао је новинарима да је пројекат, који у преводу значи, "Уживај у Сарајевско-романијској регији", успјешно данас промовисан.

Иконић каже да се ради о највећем пројекту у реализацији градске туристичке организације и партнера, односно РАИС-а, Привредне коморе Српске и привредног субјекта фирме "Станишић д.о.о." из Пала, као и уз помоћ донаторских средстава Европске уније и СР Њемачке.

Слика

Фото: ТО град Источно Сарајево

- Ово је изузетно важан и финансијски вриједан пројекат и прилика да употпунимо нашу туристичку понуду, афирмишемо и унаприједимо туристичке садржаје - каже Иконић.

Он додаје да је реализација пројекта "Уживај у Сарајевско-романијској регији" представљала изградњу двије ферате, узлетишта за параглајдере на Романији и постављање првог топловаздушног балона у БиХ, на Требевићу.

Директор Градске развојне агенције Источно Сарајево (РАИС) Младенка Пандуревић каже да је ова агенција партнер у реализацији наведеног пројекта, те да је улога ове агенција значајна у самој припреми пројекта.

Пандуревићева истиче да су приликом креирања саме идеје позвали низ организација и институција које су им предложиле одређене активности, а које су донатори препознали и одобрили финансирање.

- Укупна вриједност пројекта је око 505.000 КМ, од чега је нешто мање од 400.000 КМ новац донатора, а разлику су суфинансирали партнери на самом пројекту - додаје Пандуревићева.

Слика

Фото: ТО град Источно Сарајево

Начелник општине Пале Бошко Југовић сматра да је реализацијом ових пројеката унапријеђен туризам на подручју ове општине.

Тај дио се посебно односи на подручје Црвених стијена и Црне стијена, гдје су реализацијом овог пројекта изграђене "виа-ферате".

Портпарол општине Источни Стари Град Бојана Шаровић рекла је да је реализацијом пројекта "Ужива у Сарајевско-романијској регији" унапријеђен туризам у значајној мјери на подручју ове општине, односно локалитета Брус.

Реализацијом овог пројекта, поред локације за топловаздушни балон, инсталиран је и други занимљив садржај за рекреацију туриста, попут теретане на отвореном, вјештачке стијене за пењање и другог садржаја.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра отварање љетне туристичке сезоне у Источном Сарајеву Сутра отварање љетне туристичке сезоне у Источном Сарајеву
Казне до 2.000 КМ за власнике смјештајних капацитета који нису регистровани Казне до 2.000 КМ за власнике смјештајних капацитета који нису регистровани
Завршна конференција пројекта "Enjoy Sarajevo-Romanija region" на Палама Завршна конференција пројекта "Enjoy Sarajevo-Romanija region" на Палама
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    7h 12m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    18h 45m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    18h 26m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    23h 37m
    0
  • Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
    22h 51m
    0