Регата на Дрини код Фоче из године у годину све бројнија

25.07.2021. 18:50
0
ИЗВОР: СРНА

Регата почетним и најчистијим дијелом тока ријеке Дрине у Фочи данас је у оквиру пете "Дринске авантуре" окупила више од 300 учесника из Српске, Федерације, БиХ и Црне Горе.

Кретала се од мјеста настанка настанка Дрине на граници са Црном Гором, гдје се грле Тара и Пива, до ушћа Ћехотине у Фочи.

На око 40 гумених чамаца, пловидба дуга око 18 километара трајала је више од пет часова.

Као ријетко кад овог љета, Дрина је имала низак водостај, односно природни ток, јер је Хидроелектрана "Мратиње" на ријеци Пиви коначно смањила проток воде кроз турбине.

Љубитељи природе су због тога могли да уживају у пуној љепоти зеленкасте љепотице са бјеличастим дном, а нижи водостај је условио и спорију вожњу.

На путу од рафтинг кампа до Аква парка "Ушће" у Фочи, весела дружина је у више наврата пристајала на прелијепе пјешчане спрудове, познате фочанске плаже Копилове, Мачковац, Брежине...

Сања из Источног Сарајева одушевљена је љепотом Дрине, али се ипак није усудила да заплива.

- Вода је доста хладна и само најхрабрији су ускочили да се окупају, неки чак и три пута. Било је одлично, можда мало спора вожња, али смо имали сјајну екипу - каже Сања.

Уз екипу из Источног Сарајева, на сусједном чамцу уживале су и комшије из федералног Сарајева.

- Било је супер, вријеме нас је послужило. Први пут смо на регати, али не и у Фочи, природа је овдје прелијепа и увијек вриједи доћи - хвали љепоте фочанског краја Мериса из Сарајева.

Њен пријатељ Харун каже да је ово било прелијепо искуство и да ће поново доћи на Дрину.

Младен Мандић, предсједник Омладинског покрета, који је пети пут организовао "Дринску авантуру" каже да је уживање у спусту Дрином ове године трајало нешто дуже него ранијих година.

- Лијепо вријеме, лијепо дружење и лијепа забава. Имали смо највећи број учесника до сада, више од 40 чамаца, у просјеку са осам људи на чамцу. Имали смо учеснике из Источног Сарајева, Сарајева, Пала, Горажда, Устиколине, Плужина, читава регија била је заступљена - навео је Мандић.

Пета "Дринска авантура" завршена је ди-џеј журком на Аква парку "Ушће".

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
У Дрини пронађено тијело несталог Д.Т. У Дрини пронађено тијело несталог Д.Т.
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    6h 39m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    20h 53m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    19h 0m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    17h 48m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    4h 15m
    0