Регионална канцеларија СИПА-е у Источном Сарајеву мора у изолацију

15.04.2020. 14:50
0
ИЗВОР: Klix.ba

Шеф Регионалне канцеларије Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у Источном Сарајеву је позитиван на коронавирус, па ће велики број запосленика ове агенције морати у изолацију.

Шеф регионалне канцеларије је директно руководио са 80 запосленика, а у цијелој згради ради укупно око 450 особа. Како сазнаје портал „Klix“, заражени руководилац придржавао се препорука о заштити, али је тестирање ипак показало да је позитиван на коронавирус.

У СИПА-и су казали да поступају према препорукама епидемиолошке службе те да ће се тек процијенити колико запосленика ове државне агенције ће ићи у изолацију.

У БиХ је до сада заражено 1.096 особа од почетка пандемије, а број новозаражених посљедњих дана варира од 20 до 50 по дану.

Мјере које су надлежни прописали су и даље на снази, а оне значе забрану кретања за старије од 65 година током цијелог дана, полицијски сат од 20 сати до 5 сати ујутро за све. Такође, ношење заштитних маски и рукавица је обавезно, као и социјална дистанца.

Коментари 0
Повезане вијести
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Претреси на 11 локација због пореске утаје и других кривичних дјела Претреси на 11 локација због пореске утаје и других кривичних дјела
У Мокром откривена плантажа марихуане, два лица ухапшена У Мокром откривена плантажа марихуане, два лица ухапшена
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 55m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 46m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 33m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 59m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 41m
    0