Regionalna kancelarija SIPA-e u Istočnom Sarajevu mora u izolaciju

15.04.2020. 14:50
0
IZVOR: Klix.ba

Šef Regionalne kancelarije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu je pozitivan na koronavirus, pa će veliki broj zaposlenika ove agencije morati u izolaciju.

Šef regionalne kancelarije je direktno rukovodio sa 80 zaposlenika, a u cijeloj zgradi radi ukupno oko 450 osoba. Kako saznaje portal „Klix“, zaraženi rukovodilac pridržavao se preporuka o zaštiti, ali je testiranje ipak pokazalo da je pozitivan na koronavirus.

U SIPA-i su kazali da postupaju prema preporukama epidemiološke službe te da će se tek procijeniti koliko zaposlenika ove državne agencije će ići u izolaciju.

U BiH je do sada zaraženo 1.096 osoba od početka pandemije, a broj novozaraženih posljednjih dana varira od 20 do 50 po danu.

Mjere koje su nadležni propisali su i dalje na snazi, a one znače zabranu kretanja za starije od 65 godina tokom cijelog dana, policijski sat od 20 sati do 5 sati ujutro za sve. Takođe, nošenje zaštitnih maski i rukavica je obavezno, kao i socijalna distanca.

Komentari 0
Povezane vijesti
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Pretresi na 11 lokacija zbog poreske utaje i drugih krivičnih djela Pretresi na 11 lokacija zbog poreske utaje i drugih krivičnih djela
U Mokrom otkrivena plantaža marihuane, dva lica uhapšena U Mokrom otkrivena plantaža marihuane, dva lica uhapšena
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 36m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 31m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 36m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 25m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 34m
    3