Републичко такмичње подмлатка и омладинаца у првој помоћ

28.05.2022. 15:42
0
ИЗВОР: srna.rs

На Палама се одржава такмичење у пружању прве помоћи уз реалистичан приказ повреда, стања и обољења на којем учествује више од 180 такмичара у оквиру шест екипа подмлатка и седам екипа омладине Црвеног крста Републике Српске.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сњежана Ковач изразила је задовољство што се, након паузе због пандемије вируса корона од двије године, данас поново одржава такмичење у пружању прве помоћи.

- Овогодишње 25. Регионално такмичење подмлатка и омладине Црвеног крста у пружању прве помоћи одржава се у свјетлу обиљежавања 30 година дјеловања Црвеног крста Републике Српске. Данашње такмичење ће омогућити учесницима да се извјеште у пружању прве помоћи у различитим ситуацијама - навела је Ковачева.

Учесници ће се срести са симулацијама реанимације, те повреда које могу настати у земљотресима и саобраћајним несрећама, а које ће реално бити приказане уз помоћ шминкера, маркираната, инструктора и под будним оком судија из Црвеног крста.

На Регионалном такмичењу у пружању прве помоћи учествују екипе омладине из Приједора, Бањалуке, Добоја, Бијељине, источне Херцеговине, Сарајевско-романијске регије и екипе подмлатка из Приједора, Бањалука, Добоја и Сарајевско-романијске регије.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изразио је задовољство што је ова локална заједница домаћин Републичког такмичења у пружању прве помоћи.

- Надамо се да нам неће затребати њихова знања. Они су у прошлости показали, посебно за вријеме поплаве и епидемије вируса корона, да су ту да помогну немоћним - рекао је Југовић.

Он је захвалио свим учесницима истичући да су на неки начин сви који стекну нова знања на оваквим такмичењима побједници посебно јер је ријеч о манифестацији хуманости.

Коментари 0
Повезане вијести
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Ученици Средње школе „28. јуни“ побједници такмичења „РЕХИТ“ у Бањалуци Ученици Средње школе „28. јуни“ побједници такмичења „РЕХИТ“ у Бањалуци
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 37m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    21h 1m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    16h 30m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    8h 7m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    7h 48m
    0