Република Српска одаје почаст доктору Лазићу

15.04.2020. 12:49
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

На трговима општина и градова у Републици Српској вечерас ће одјекивати пјесма “Марш на Дрину” у част чувеном српском хирургу Миодрагу Лазићу, који је у Нишу преминуо од посљедица корона вируса.

Предсједник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ Ђорђе Радановић потврдио је за Српскаинфо да су управо они иницирали овај догађај како би испунили жељу доктору Лазићу, који је у својој посљедњој поруци јавности потписаној са “Доктор Лаза – хирург напаћеног српског народа” навео да му је посљедња жеља да буде испраћен пјесмом “Марш на Дрину”.

– Доктор Лазић нас је све задужио и најмање што можемо да учинимо јесте да испунимо његову посљедњу жељу. Ми смо јутрос упутили иницијативу према градовима и општинама у Српској да се вечерас у 20 часова на трговима са разгласа пусти „Марш на Дрину“, што је већина локалних заједница одмах прихватила. До сада нам је пет од укупно шест градова у Српској, укључујући Бањалуку, потврдило да прихватају нашу иницијативу, а исту потврду смо добили и од преко 15 општина. Вјерујем да ће до краја дана тај број бити још већи – истакао је Радановић.

Он је позвао и грађане Српске да вечерас у 20 часова изађу на своје прозоре, балконе или дворишта и аплаузом одају почаст преминулом доктору.

Радановић је изразио задовољство јер је њихова иницијатива прихваћена, истичући да је доктор Лазић задужио све Србе спасавајући им животе током ратних деведесетих година прошлог вијека.

– Ријеч је о човјеку који је током ратова деведесетих година прошлог вијека спасавао животе у Републици Српској Крајини и Републици Српској. Никада му нећемо моћи довољно захвалити због тога- истакао је Радановић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Станислав Бинички – аутор „Марша на Дрину“ Станислав Бинички – аутор „Марша на Дрину“
На данашњи дан рођен композитор "Марша на Дрину" Станислав Бинички На данашњи дан рођен композитор "Марша на Дрину" Станислав Бинички
Невјероватна прича о чувеном љекару: “Лазина жена ме нашла међу мртвима, а он за мене Хрвата урадио најдрагоцјенију ствар” Невјероватна прича о чувеном љекару: “Лазина жена ме нашла међу мртвима, а он за мене Хрва...
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    11h 44m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    16h 59m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    6h 27m
    1
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    8h 27m
    3
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    14h 45m
    0