Рибари пронашли дрогу, намазали се кристалима и добили опекотине

21.10.2019. 09:51
0
ИЗВОР: klix.ba

Рибари у Мијанмару пронашли су вреће с дрогом – кристалним метамфетамином у вриједности од 18 милиона евра, сазнала је агенција АФП од једног званичника. У Андаманском мору дуж обале Мијанмар плутале су 23 вреће с дрогом.

У свакој од врећа биле су пластичне кесице с ознаком “Кинески зелени чај”, амбалажу коју банде из југоисточне Азије обично користе за кријумчарење кристалног метамфетамина на далека одредишта, укључујући Јапан, Јужну Кореју и Аустралију.

Рибари који су пронашли дрогу мислили су да је ријеч о дезодорансу, намазали су се кристалима и добили опекотине по кожи и нису били при свијести.

Одмах након тога позвали су полицију која је пронашла још двије вреће. Укупна количина пронађене дроге је 691 килограм, а тржишна вриједност 20,2 милиона долара односно 18,09 милиона евра.

– Никада прије нисам видио дрогу како плута океаном – рекао је локални функционер странке Национална лига за демократију која је помагала рибарима и полицији Зав Вин.

Међутим, мијанмарска полиција није саопштила о чему је ријеч.

Мијанмар је други по величини произвођач опијума на свијету послије Авганистана и један од највец́их произвођача метамфетамина у свијету.

Дијелови Лаоса, Тајланда и Мијанмара чине такозвани “Златни троугао” – чвориште трговине метамфетамином, одакле се та дрога доставља по осталим дијеловима Југоисточне Азије.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржано дружење свих паљанских спортских и културних удружења (ФОТО) Одржано дружење свих паљанских спортских и културних удружења (ФОТО)
Полицајац убоден ножем! Полицајац убоден ножем!
Српски цариници у плишаном меди нашли килограм дроге (ФОТО) Српски цариници у плишаном меди нашли килограм дроге (ФОТО)
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    8h 56m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    9h 1m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    9h 53m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    22h 23m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    10h 7m
    0