Рочиште одгођено због болести једног оптуженог

16.10.2023. 09:51
0
ИЗВОР: srna.rs

Рочиште у предмету "Атиф Дудаковић и други" које је требало да буде одржано данас у Суду БиХ отказано је јер се један од оптужених налази на болничком лијечењу, речено је Срни у овој правосудној институцији.

На суђењу за злочине у више крајишких општина у предмету "Атиф Дудаковић и други" свједоци су говорили о члановима својих породица који су у љето 1995. године били на подручју Босанског Петровца и навели да су им посмртни остаци пронађени након рата на подручјима којима је пролазио Пети корпус такозване Армије БиХ, а неки још нису пронађени.

За злочине почињене на подручју Босанског Петровца, Кључа, Босанске Крупе и Санског Моста оптужени су бивши командант и припадници Петог корпуса такозване Армије БиХ Атиф Дудаковић, Санел Шабић, Ибрахим Шиљедић, Сафет Салихагић, Адис Зјакић, Хасан Ружнић, Реџеп Злојић, Самир Солаковић, Фатмир Муратовић, Мухарем Алешевић, Хусеин Балагић, Един Домазет, Ејуб Кожењић, Ибрахим Надаревић и Саид Мујић.

Оптужница их терети за убиство више од 300 Срба, међу којима највише цивила, углавном старије доби, као и војника који су се предали или били заробљени.

Коментари 0
Повезане вијести
Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и експлозивних средстава Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и е...
Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници
Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    5h 58m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 42m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    20h 55m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    17h 9m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 1m
    0