Родитељи да не шаљу дјецу у школу уколико постоји сумња на заразу

04.09.2020. 11:48
0
ИЗВОР: Srna

Министарство просвјете и културе Републике Српске позива родитеље да не шаљу у школу дјецу уколико су били у контакту са зараженом особом или уколико постоји и најмања сумња на заразу на ковид 19, било да је ријеч о дјеци или родитељима.

Исти позив, који је упућен ради безбједности свих и у најбољем интересу очувања здравља у најширој заједници, односи се и на наставнике који имају симптоматичне тегобе, саопштено је из ресорног министарства.

-Такође, и у оним случајевима када ученици или родитељи чекају резултате тестирања на ковид 19, позивамо их на савјесно поступање, те да остану код куће и у случајевима када је њихово здравствено стање добро, све док не добију резултате тестирања- наводи се у саопштењу.

Из Министарства позивају ученике који имају одређене здравствене тегобе, а посебно симптоме акутне респираторне инфекције, као и њихове родитеље и наставнике, да се и у овим случајевима опходе савјесно, остану код куће, да се јаве надлежном љекару или педијатру и слушају њихове упуте, док све сумње на заразу не буду отклоњене, а с јасним циљем очувања сопственог и здравља свих других из непосредног окружења.

У саопштењу се истиче да је за све једнако важно да се придржавају свих превентивних мјера и препорука Института за јавно здравство Републике Српске, као што су редовно одржавање хигијене руку, мјерење температуре, и обавезно пред полазак у школу, поштовање препорученог размака у контакту са другим особама, ношења заштитних маски, као и свих осталих препоручених мјера.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да је ученик бањалучке Основне школе "Иво Андрић" заражен вирусом корона, што је први потврђени случај заразе у новој школској години.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 2m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    21h 7m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    23h 55m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    17h 16m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    20h 55m
    4