Рогатица: Епидемиолошка ситуација и даље стабилна

21.04.2020. 19:23
0
ИЗВОР: Rogatica.ba

Епидемиолошка ситуација у Рогатици и даље је стабилна. Тренутно се у карантину Дома здравља „Др Зоран Митровић“ налазе 3 лица, која ће наредних дана бити тестирана и у случају негативних резултата биће им одређена мјера кућне самоизолације.

У кућној самоизолацији налази се укупно 10 лица, а тај број чине лица која су искључена из карантина и возачи за које важи посебан режим изолације.

До сада је за укупно 163 лица истекла мјера обавезне изолације.

Млађа женска особа из Гацка код које је јутрос потврђено присуство вируса Ковид-19 боравила је два дана, током протекле седмице, у Рогатици, гдје је и затекла вијест да су лица из њеног радног окружења позитивна на овај вирус. Након тога, запослени у Дому здравља „Др Зоран Митровић“ су је по свим стандардима транспортовали у Универзитетску болницу у Фочи.

Напомиње се да је њена општа клиничка слика добра, да нема упалу плућа, ни симптоме заразе. Током боравка у Рогатици ова особа се није кретала ван стамбеног простора у којем је боравила. Стан и заједничке просторије у згради у потпуности су дезинфиковани.

Штаб за ванредне ситуације општине Рогатица овим путем апелује на суграђане да не шире панику и дезинформације, као и да не стигматизују заражену и особу са којом је била у контакту. У четвртак, до када ће проћи могући период инкубације, биће тестирана и та особа.

Из Штаба подсјећају да су грађани Рогатице поштовањем прописаних мјера дали највећи допринос у борби против корона вируса и наглашавају да је поштовање тих мјера потребно и даље.

Коментари 0
Повезане вијести
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Најчитаније
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    1h 4m
    1
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    15h 5m
    0
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    19h 27m
    4
  • Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
    19h 52m
    0
  • Лука Глигорић ученик генерације Средње школе „28. јуни“
    17h 42m
    1