Rogatica: Epidemiološka situacija i dalje stabilna

21.04.2020. 19:23
0
IZVOR: Rogatica.ba

Epidemiološka situacija u Rogatici i dalje je stabilna. Trenutno se u karantinu Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ nalaze 3 lica, koja će narednih dana biti testirana i u slučaju negativnih rezultata biće im određena mjera kućne samoizolacije.

U kućnoj samoizolaciji nalazi se ukupno 10 lica, a taj broj čine lica koja su isključena iz karantina i vozači za koje važi poseban režim izolacije.

Do sada je za ukupno 163 lica istekla mjera obavezne izolacije.

Mlađa ženska osoba iz Gacka kod koje je jutros potvrđeno prisustvo virusa Kovid-19 boravila je dva dana, tokom protekle sedmice, u Rogatici, gdje je i zatekla vijest da su lica iz njenog radnog okruženja pozitivna na ovaj virus. Nakon toga, zaposleni u Domu zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ su je po svim standardima transportovali u Univerzitetsku bolnicu u Foči.

Napominje se da je njena opšta klinička slika dobra, da nema upalu pluća, ni simptome zaraze. Tokom boravka u Rogatici ova osoba se nije kretala van stambenog prostora u kojem je boravila. Stan i zajedničke prostorije u zgradi u potpunosti su dezinfikovani.

Štab za vanredne situacije opštine Rogatica ovim putem apeluje na sugrađane da ne šire paniku i dezinformacije, kao i da ne stigmatizuju zaraženu i osobu sa kojom je bila u kontaktu. U četvrtak, do kada će proći mogući period inkubacije, biće testirana i ta osoba.

Iz Štaba podsjećaju da su građani Rogatice poštovanjem propisanih mjera dali najveći doprinos u borbi protiv korona virusa i naglašavaju da je poštovanje tih mjera potrebno i dalje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Auto-moto društvo „Rogatica“ i MUP Srpske sproveli akciju “Vozači, škola je za nas, oprez je za vas“ Auto-moto društvo „Rogatica“ i MUP Srpske sproveli akciju “Vozači, škola je za nas, oprez ...
Dan žalosti u Rogatici Dan žalosti u Rogatici
U saobraćajnoj nesreći u Rogatici smrtno stradao sedamnaestogodišnjak U saobraćajnoj nesreći u Rogatici smrtno stradao sedamnaestogodišnjak
Najčitanije
  • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
    3h 21m
    5
  • Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
    22h 32m
    0
  • Sve zdravstvene koristi kestena
    3h 11m
    0
  • Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka ove sedmice
    15h 34m
    0
  • Kamioni sa snimkom o zlostavljanju Srba na KiM krstare ulicama Njujorka (VIDEO)
    14h 53m
    7