Рогатица: Иван Соколовић освојио прво мјесто на литерарном конкурсу

18.12.2020. 15:14
0
ИЗВОР: rogatica.ba

Ученици Средњошколског центра “27. јануар” Рогатица традиционално су успјешни на литерарним конкурсима Црвеног крста Републике Српске. Ове године, прво мјесто на конкурсу “Мине су скривена опасност у нашој природи” освојио је Иван Соколовић, ученик првог разреда гимназије.

Соколовић се бавио писањем и у основној школи, а тај дар намјерава усавршавати и даље. Каже да ће му ова награда бити додатни подстрек за то.

Вриједне награде и диплому, које је обезбиједио Црвени крст, Ивану је уручио Никола Церовић из Општинске организације Црвеног крста Рогатица. Церовић је нагласио како су у ОО Црвеног крста изузетно задовољни свим досадашњим успјесима рогатичких средњошколаца, који у јакој конкуренцији представљају Рогатицу на лијеп начин.

Захвалница Црвеног крста уручена је Цмиљки Батинић, професору српског језика и књижевности, под чијим менторством је настала Иванова пјесма, али и бројни побједнички радови на ранијим конкурсима.

Батинићева наглашава да је овогодишњи успјех посебно значајан, будући да се додатна настава литерарне секције одвијала путем интернета. Она је посебно задовољна тиме што ће традицију ранијих генерација, које су завршиле средњу школу, наставити нови таленти.

Коментари 0
Повезане вијести
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    13h 11m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    14h 26m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    20h 17m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    18h 44m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    20h 36m
    0