Rogatica: Ivan Sokolović osvojio prvo mjesto na literarnom konkursu

18.12.2020. 15:14
0
IZVOR: rogatica.ba

Učenici Srednjoškolskog centra “27. januar” Rogatica tradicionalno su uspješni na literarnim konkursima Crvenog krsta Republike Srpske. Ove godine, prvo mjesto na konkursu “Mine su skrivena opasnost u našoj prirodi” osvojio je Ivan Sokolović, učenik prvog razreda gimnazije.

Sokolović se bavio pisanjem i u osnovnoj školi, a taj dar namjerava usavršavati i dalje. Kaže da će mu ova nagrada biti dodatni podstrek za to.

Vrijedne nagrade i diplomu, koje je obezbijedio Crveni krst, Ivanu je uručio Nikola Cerović iz Opštinske organizacije Crvenog krsta Rogatica. Cerović je naglasio kako su u OO Crvenog krsta izuzetno zadovoljni svim dosadašnjim uspjesima rogatičkih srednjoškolaca, koji u jakoj konkurenciji predstavljaju Rogaticu na lijep način.

Zahvalnica Crvenog krsta uručena je Cmiljki Batinić, profesoru srpskog jezika i književnosti, pod čijim mentorstvom je nastala Ivanova pjesma, ali i brojni pobjednički radovi na ranijim konkursima.

Batinićeva naglašava da je ovogodišnji uspjeh posebno značajan, budući da se dodatna nastava literarne sekcije odvijala putem interneta. Ona je posebno zadovoljna time što će tradiciju ranijih generacija, koje su završile srednju školu, nastaviti novi talenti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Lazić: Obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta nizom aktivnosti Lazić: Obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta nizom aktivnosti
Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    23h 8m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    14h 6m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    22h 32m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    20h 47m
    12
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    1h 10m
    1