Рогатица: Најмањи број првачића у посљедњој деценији

26.05.2020. 08:45
0
ИЗВОР: Глас Српске

Основна школа "Свети Сава" у Рогатици ове године уписала је свега 63 првачића, што је најмањи број у посљедњој деценији.

- Примјера ради, прошле године уписали смо 85 првачића. У школској 2018/2019. уписано је 79, а годину дана раније 77 ученика - каже директор школе Миломир Драганић.

Што се тиче подручних одјељења ситуација је више него забрињавајућа.

- У деветоразредно одјељење на Борикама уписан је само јадан првачић, а у петоразредно одјељење Стјенице два, Бранковиће један, док у Жепи није уписано ни једно дијете - рекао је Драганић, који је дужност директора ове рогатичке образовне установе преузео средином фебруара.

Уз свакодневне обавезе тада су га уз задатке око уписа првачића, чекали и пробна и мала матура за ученике деветих разреда, тестирање ђака петих разреда из српског језика и мајска школа у природи у Требињу. У програму  његовог рада био је наставак реновирања пет учионица у "малој школи", како се зове дио објекта у коме се образују ученици од првог до петог разреда, те свих мокрих чворова у централној школи која је грађена 1975. године. У плану је било и реновирање фискултурне сале и утопљавање цијеле зграде са новом фасадом и неки други ситнији радови како би ђаци и наставници имали што боље услове.

И умјесто да се по преузимању обавезе новог директора школе ангажује на извршењу већ започетих и по властитој идеји нових пројеката, појавио се   "Ковид 19" и ванредно стање.

- На срећу, нисмо имали обољелих ни међу запосленим ни ученицима. Као и сви други у Српској наставу смо реализовали учењем на даљину и са крајем овог мјесеца испратићемо осамдесетак матураната са, наша је оцјена, солидним нивоом знања које ће понијети у наставак школовања -  рекао је Драганић.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска се задужује на берзи за 20 милиона КМ Српска се задужује на берзи за 20 милиона КМ
У Српској рођено 18 беба У Српској рођено 18 беба
Наредних дана промјенљиво, сутра могући јачи пљускови и град Наредних дана промјенљиво, сутра могући јачи пљускови и град
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    17h 24m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    17h 41m
    3
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    12h 21m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    16h 46m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    18h 17m
    5