"Романијапутеви": Све спремно за почетак зимске сезоне

06.11.2019. 12:38
1
ИЗВОР: СРНА

Предузеће "Романијапутеви" одржаваће у предстојећој зимској сезони на Сокоцу улице у градском насељу укупне дужине око 27 километара и локалне путеве укупне дужине 324,5 километара, а у овогодишњем општинском буџету за одржавање путева у зимском периоду планирано је 150.000 КМ.
Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Мирјана Субашић рекла је Срни да ће уговор о зимском одржавању путева између представника општине и "Романијапутева" бити закључен 26. децембра у складу са ранијим четворогодишњим оквирним споразумом.

Она је подсјетила да је општина Соколац 2017. године са овим предузећем потписала оквирни споразум о зимском одржавању путева.

Субашићева каже да су Програмом рада зимске службе општине Соколац утврђени приоритети одржавања у градском и ван градског подручја.

Према њеним ријечима, приоритет се даје чишћењу девет улица у ужем градском насељу и главној приступној саобраћајници ка Спортској дворани.

Субашићева је прецизирала да је од 324,5 километара саобраћајница на подручју ове општине 90,3 километра асфалтирани коловоз и 234,3 километра макадамски.

Она је додала да се рад зимске службе ван градског подручја организује за путеве првог приоритета укупне дужине 71,5 километара, другог приоритета 66,5 километара и трећег у дужини од 186,5 километара, док ће путеви четвртог приоритета укупне дужине 88,5 километара бити чишћени само у случају већих сњежних падавина и хитних интервенција.

Субашићева је навела да су магистрални путеви Соколац-Жљебови-Пећник, Соколац-Подроманија-Равна Романија, Соколац-Бјелосављевићи-Стјенице, те регионални пут Соколац-Кнежина-Ишерић Брдо у надлежности предузећа "Путеви Републике Српске" које ангажује извођача за одржавање у зимској сезони. 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Road 06.11.2019. 13:31
    Najgori izbor za odrzavanje puteva i u ljetnom i u zimskom periodu. Ljeti ne ciste odvodne kanale, ne krpe rupa (kratere), ne sijeku drvece koje zaklanja vidokrug imaju apsolutni prihod bez rashoda. Zimi se uvijek snijeg zaledi na cesti jer brzo djeluju.
Повезане вијести
Магистрални и регионални путеви очишћени и посути Магистрални и регионални путеви очишћени и посути
Путеви проходни, чисти се заостали снијег Путеви проходни, чисти се заостали снијег
Све машине за одржавање путева на терену Све машине за одржавање путева на терену
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    12h 45m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    10h 47m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    9h 40m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    9h 45m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    8h 48m
    1