Рукометаши Србије 10 година чекају побједу над Хрватском

15.01.2022. 16:53
0
ИЗВОР: sportske.net

Прво велико репрезентативно такмичење у 2022. години, Европско првенство за рукометаше,  одржава се од 13. до 30. јануара у Мађарској и Словачкој, а репрезентација Србије је смјештена у веома јаку Групу Ц, са селекцијама Украјине, Хрватске и Француске и управо тим редом ће ''Орлови'' играти своје утакмице, са примарним циљем да се освоји једно од прва два мјеста у групи и тако избори пласман у другу фазу такмичења.

Припреме за ово Европско првенство су биле специфичне и проблематичне због пандемије коронавируса, па су у претходних пар недјеља бројне селекције имале кадровских проблема, а отказиване су и поједине припремне утакмице.

Ти проблеми нису заобишли ни репрезентацију Србије, с обзиром да су позитивни на коронавирус били и селектор Тони Ђерона и чланови његовог стручног штаба као и неколицина играча: Немања Илић, Дејан Милосављев, пар дана раније и Владимир Цупара, Богдан Радивојевић, Стеван Сретеновић, Илија Абутовић, Драган Пешмалбек, Немања Зеленовић, Вања Илић...

На све то се надовезала и повреда једног од највећих адута Србије, Петра Ненадића који ипак неће моћи да наступи на Европском првенству и тешко је било шта могло да се планира у таквим околностима.

Без обзира на све, српски тим је успјешно стартовао на овом Европском првенству, убједљиво је савладао Украјину у првом колу са 31:23, па већ вечерас против Хрватске има прилику да овјери пласман у другу фазу такмичења.

Почетак меча је заказан за 20 часова и 30 минута у Сегедину, гдје ће селекција Србије одиграти сва три меча у Групи Ц.

Коментари 0
Повезане вијести
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
За малом Данком се и даље трага За малом Данком се и даље трага
Најчитаније
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    23h 15m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    13h 30m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    21h 5m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    11h 52m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    19h 3m
    0