Одржан састанак са представницима Дома здравља – Нагомилане проблеме хитно рјешавати!

06.07.2024. 09:34
1
ИЗВОР: katera.news

Руководство Општине Источна Илиџа одржало je састанак са руководством ЈЗУ „Дом здравља“ Источно Сарајево на којем је говорено о нагомиланим проблемима у здравственом сектору који се најбоље виде кроз недостатак љекарског кадра, прије свега у систему породичне медицине.

Како су навели, у систему од четрнаест тимова доктори недостају у пет тимова, а велики проблем је и недостатак два доктора у Служби хитне помоћи.

Лош положај здравствених радника у Источном Сарајеву је посебно изражен у односу на остале дијелове Републике Српске, између осталог, због близине Сарајева и одласка доктора и медицинског кадра ка другим здравственим установама, навели су из ове општине.

На састанку је донесено неколико закључака и договрено је да се доставе одређене информације прије заказивања посебне сједнице Скупштине општине Источна Илиџа на ову тему.

За Општину Источна Илиџа је неприхватљиво да амбуланте породичне медицине, које имају регистровано преко 3000 пацијената, немају сталног доктора, те ће овај проблем са руководством Дома здравља заједнички ријешити у најбржем могућем року, додали су из Општине Источна Илиџа.

Састанку су присуствовали шеф породичне медицине др Сањом Тановић и шеф лабораторије и предсједницом Струковног синдиката  доктора медицине др Нинослава Бјелогрлић, представници Борачке организације „Илиџански борац“ и представници Удружења пензионера „Источна Илиџа“.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    SNSD politika 06.07.2024. 12:19
    Imate vi gospodo zdravstvenih radnika na birou za zapošljavanje. Zašto njih ne zapošljavate???
Повезане вијести
Божовић: Настављамо даље, у новом ритму, да завршимо што смо почели Божовић: Настављамо даље, у новом ритму, да завршимо што смо почели
Источна Илиџа: Округли сто о насиљу - Потребно строго санкционисати насилнике Источна Илиџа: Округли сто о насиљу - Потребно строго санкционисати насилнике
"MTB Evolution" донирао бицикла основним школама "Петар Петровић Његош" и "Алекса Шантић" (ФОТО) "MTB Evolution" донирао бицикла основним школама "Петар Петровић Његош" и "Алекса Шантић" ...
Најчитаније
  • Обиљежавање Дана учитељ(иц)а - 5. октобар
    22h 55m
    0
  • Катастрофа на путу Јабланица - Мостар: У потпуности нестала цеста код Комадиновог врела
    23h 3m
    0
  • Спашен дјечак којем су родитељи погинули на лицу мјеста
    16h 23m
    0
  • "10.000 куна за 100 комада дјеце покопане"
    22h 54m
    1
  • Новинари се пробили до Доње Јабланице: "Четрдесет људи се води као нестало"
    21h 18m
    0