Održan sastanak sa predstavnicima Doma zdravlja – Nagomilane probleme hitno rješavati!

06.07.2024. 09:34
1
IZVOR: katera.news

Rukovodstvo Opštine Istočna Ilidža održalo je sastanak sa rukovodstvom JZU „Dom zdravlja“ Istočno Sarajevo na kojem je govoreno o nagomilanim problemima u zdravstvenom sektoru koji se najbolje vide kroz nedostatak ljekarskog kadra, prije svega u sistemu porodične medicine.

Kako su naveli, u sistemu od četrnaest timova doktori nedostaju u pet timova, a veliki problem je i nedostatak dva doktora u Službi hitne pomoći.

Loš položaj zdravstvenih radnika u Istočnom Sarajevu je posebno izražen u odnosu na ostale dijelove Republike Srpske, između ostalog, zbog blizine Sarajeva i odlaska doktora i medicinskog kadra ka drugim zdravstvenim ustanovama, naveli su iz ove opštine.

Na sastanku je doneseno nekoliko zaključaka i dogovreno je da se dostave određene informacije prije zakazivanja posebne sjednice Skupštine opštine Istočna Ilidža na ovu temu.

Za Opštinu Istočna Ilidža je neprihvatljivo da ambulante porodične medicine, koje imaju registrovano preko 3000 pacijenata, nemaju stalnog doktora, te će ovaj problem sa rukovodstvom Doma zdravlja zajednički riješiti u najbržem mogućem roku, dodali su iz Opštine Istočna Ilidža.

Sastanku su prisustvovali šef porodične medicine dr Sanjom Tanović i šef laboratorije i predsjednicom Strukovnog sindikata  doktora medicine dr Ninoslava Bjelogrlić, predstavnici Boračke organizacije „Ilidžanski borac“ i predstavnici Udruženja penzionera „Istočna Ilidža“.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    SNSD politika 06.07.2024. 12:19
    Imate vi gospodo zdravstvenih radnika na birou za zapošljavanje. Zašto njih ne zapošljavate???
Povezane vijesti
Božović: Nastavljamo dalje, u novom ritmu, da završimo što smo počeli Božović: Nastavljamo dalje, u novom ritmu, da završimo što smo počeli
Istočna Ilidža: Okrugli sto o nasilju - Potrebno strogo sankcionisati nasilnike Istočna Ilidža: Okrugli sto o nasilju - Potrebno strogo sankcionisati nasilnike
"MTB Evolution" donirao bicikla osnovnim školama "Petar Petrović Njegoš" i "Aleksa Šantić" (FOTO) "MTB Evolution" donirao bicikla osnovnim školama "Petar Petrović Njegoš" i "Aleksa Šantić" ...
Najčitanije
  • Obilježavanje Dana učitelj(ic)a - 5. oktobar
    23h 43m
    0
  • Katastrofa na putu Jablanica - Mostar: U potpunosti nestala cesta kod Komadinovog vrela
    23h 51m
    0
  • Spašen dječak kojem su roditelji poginuli na licu mjesta
    17h 11m
    0
  • "10.000 kuna za 100 komada djece pokopane"
    23h 42m
    1
  • Novinari se probili do Donje Jablanice: "Četrdeset ljudi se vodi kao nestalo"
    22h 6m
    0