Русија биљежи најтоплију годину икад, за дочек допремају снијег

30.12.2019. 20:19
0
ИЗВОР: Srpska.info

Ова година је најтоплија забиљежена у Русији откад су почела метеоролошка мјерења, а власти у Москви одлучиле су у средиште града да допреме снијег за новогодишњу прославу јер и престоница биљежи рекордне температуре.

– Уопштено гледано, ова година је у Русији била најтоплија откад постоји праћење инструментима – рекао је директор хидрометеоролошког центра Роман Вилфанд.

Према његовим ријечима, годишња просјечна температура у Москви 2019. срушила је ранији рекорд за додатних 0,3 степена Целзијусових. Метеоролошка праћења у Русији постоје од 1891, а у Москви од 1879.

Руска престолница пролази тренутно кроз изузетно благу зиму, што забрињава земљу која је прилично изложена климатским промјенама. Градске власти су одредиле да се допреми снијег из подручја гдје га има према средишту Москве како би се направила писта за сноуборд.

Снијег је направљен тако што се ломио лед на неким од московских клизалишта те је допремљен на једну од главних авенија, као и на Црвени трг. Актуелна зима, пише ББЦ, далеко је од оних које су помогле побједи над Наполеоном и над Хитлером.

Коментари 0
Повезане вијести
Снијег поново забијелио БиХ Снијег поново забијелио БиХ
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    12h 24m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    12h 38m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    14h 55m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    12h 30m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    4h 45m
    0